Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Ekim 2020 - 17:53 Yorum: 0

Türk Konseyi’nden Ermenistan’ın sivillere saldırısına sert tepki

Türk Konseyi, Azerbaycan'ın Berde şehrine Ermenistan tarafından düzenlenen saldırıya tepki göstererek, "Berde şehrindeki sivil yerleşimlere ayrım gözetmeksizin...

Türk Konseyi’nden Ermenistan’ın sivillere saldırısına sert tepki

Türk Konseyi, Azerbaycan'ın Berde şehrine Ermenistan tarafından düzenlenen saldırıya tepki göstererek, "Berde şehrindeki sivil yerleşimlere ayrım gözetmeksizin saldırarak uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal etmiştir" açıklamasında bulundu.

Türk Konseyi, Azerbaycan'ın Berde şehrine Ermenistan tarafından düzenlenen saldırıya yönelik açıklama yayınladı. Açıklamada, "Ermenistan bugün Yukarı Karabağ'daki çatışma bölgesinden uzak bir bölgede yer alan Azerbaycan'ın Berde şehrindeki sivil yerleşimlere ayrım gözetmeksizin saldırarak uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal etmiştir. Uluslararası toplum, Ermenistan'ın işlemeye devam ettiği savaş suçlarını durdurmak için Ermeni yetkililere müdahale etme sorumluluğunu almalıdır. Türk Konseyi, uluslararası hukukun norm ve ilkelerine olan bağlılığını bir kez daha teyit etmekte ve Ermenistan-Azerbaycan ihtilafının Azerbaycan Cumhuriyeti'nin egemenliği, toprak bütünlüğü ve uluslararası kabul görmüş sınırlarının dokunulmazlığı temelinde ivedilikle çözümünün önemini yinelemektedir. Bu bağlamda Türk Konseyi, 1993 yılında kabul edilen BM Güvenlik Konseyi kararlarının Ermenistan Silahlı Kuvvetlerini Azerbaycan Cumhuriyeti'nin işgal altındaki tüm topraklarından derhal, koşulsuz ve tam olarak çekilmeye çağırdığını hatırlatmaktadır" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber