Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 26 Ağustos 2016 - 16:13 Yorum: 0

Türk medyasının ’gören gözler’i Batum yolunda

Gürcistan'da geleneksel olarak düzenlenen "Uluslararası Sanat Festivali" jürisine Türkiye'den iki isim davet edildi.

Türk medyasının ’gören gözler’i Batum yolunda

Gürcistan'da geleneksel olarak düzenlenen "Uluslararası Sanat Festivali" jürisine Türkiye'den iki isim davet edildi. Türkiye Haber Kameramanları Derneği (THKD) Başkanı Aytekin Polatel ve Başkan Yardımcısı Ümit Yalman, sanat için yarışan eserler arasından en iyisini belirlemek için ter dökecek. Festival 31 Ağustos-3 Ekim tarihleri arasında Gürcistan'ın Batum şehrinde düzenlenecek.

Uluslararası Sanat Festivali, Gürcistan Kameramanlar Derneği'nin ev Sahipliğinde, merkezi Londra'da olan Dünya Kameramanlar Birliği'nin himayasinde her yıl geleneksel olarak düzenleniyor. Yarışmanın jürisine ilk kez Türkiye'den iki isim davet edildi. 21 yıldır düzenlediği Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması ile alanında adından söz ettiren Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Gürcitan'daki festivalde Türkiye'yi temsil edecek. Birbirinden değerli eserlerin yarışacağı festivalde ülkemiz kullanacağı iki oy ile de belirleyici olacak. Gürcistan Kameramanlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Dünya Kameramanlar Birliği Başkan Yardımcısı Beso Ormotsadze'nin özel daveti ile jüri olarak seçilen THKD Başkanı Aytekin Polatel ve Başkan Yardımcısı Ümit Yalman, üç gün sürecek festivaldeki en iyi eseri belirlemek için mesai yapacak.

15 Temmuz ve yaşananlar anlatılacak

Festival jürisinde ülkemiz dışında, ABD, İngiltere, İran ve ev sahibi Gürcistan'dan birer üye bulunacak. Uluslararası organizasyona pek çok ülke temsilcileri de katılım gösterecek. THKD bu organizasyonda 15 Temmuz'da ve ardındaki süreçte ülkemizde yaşananları da dünya basını ile paylaşma ve anlatma fırsatı bulacak. Festival 31 Ağustos - 3 Ekim tarihleri arasında Gürcistan'ın Batum şehrinde düzenlenecek. Uluslararası festivalde THKD ile Gürcistan Kameramanlar Derneği arasında da bir işbirliği anlaşması imzalanacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber