Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

Türk Sağlık-Sen Çorum Şubesi üyeleri iş bırakma eylemi yapacak

Türk Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Gök, sağlık alanında çalışanlarının sorun ve taleplerini gündeme taşımak amacıyla 13 Mart'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdi

Türk Sağlık-Sen Çorum Şubesi üyeleri iş bırakma eylemi yapacak

ÇORUM (AA) - Türk Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Fatih Gök, sağlık alanında çalışanlarının sorun ve taleplerini gündeme taşımak amacıyla 13 Mart'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdi.

Gök, yazılı açıklamasında, sağlık hizmetlerinde görev alan doktor, hemşire, ebe, sağlık memuru, teknisyen, teknik personel, memur ve hizmetlilerin birçok sorununun olduğunu savunarak, Sağlık Bakanlığınca çalışanlarının memnuniyeti ve taleplerinin hiçe sayıldığını ve sürekli ötelendiğini ileri sürdü.

"Sağlık çalışanları yapılacak, edilecek gibi ucu sonu belli olmayan sözlerden, kendilerinin umursamamasından usanmışlardır" diyen Gök, şunları kaydetti:

"Kararlı tavrı bir kez daha güçlü bir şekilde yansıtmak, sağlık çalışanlarının taleplerini bir kez daha Türkiye gündemine taşımak ve 'artık yetti, laf değil icraat istiyoruz' sözlerini alanlarda haykırmak için 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde, 13 Mart'ta, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz. 14 Mart günü de Aile hekimliğindeki cumartesi nöbetlerini protesto kararlığımızı sürdürüyor, aile ve toplum sağlığı merkezlerinde işe gitmiyoruz."

İş bırakma eylemini aynı zamanda daha iyi bir sağlık hizmeti verilmesi için de gerçekleştirdiklerini dile getiren Gök, herkes için ücretsiz, eşit, ulaşılabilir ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması gerektiğine inandıklarını ve tüm vatandaşlardan anlayış beklediklerini sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber