Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 12:18 Yorum: 0

Türk Sağlık-Sen'den iş bırakma eylemi

KAYSERİ (AA) - Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, sağlık alanında çalışanlarının sorun ve taleplerini gündeme taşımak amacıyla "iş...

Türk Sağlık-Sen'den iş bırakma eylemi

KAYSERİ (AA) - Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, sağlık alanında çalışanlarının sorun ve taleplerini gündeme taşımak amacıyla "iş bırakma" eylemi yaptı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Poliklinikleri önünde toplanan, ellerinde "İnsanca yaşamak istiyoruz, Şiddete uğramak öldürülmek istemiyoruz" yazılı dövizler taşıyan gurup, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Kenan Çil, sağlık çalışanlarının problemlerinin giderek arttığı bir dönem yaşadıklarını iddia etti.

Sağlık çalışanlarının ağır bir tükenmişlik sendromu içinde olduğunu ileri süren Çil, "Sağlık çalışanları şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar ile karşı karşıya kalmaktadır. Bunların yanı sıra sağlık çalışanları için tüm memurların maaşla aldığı sabit ek ödemelerin her ay geciktirilerek yatırılması, yoğun çalışmalara rağmen performans ücretlerinin komik ücretlere inmesi ve ekonomik kayıpların dayanılacak sınırı çoktan aşması gibi durumlar yaşanmaktadır" diye konuştu.

Çil, sağlık çalışanları olarak sadece haklarını istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Haklı talebimizi dile getirmek ve  çalışanların talepleri karşısındaki vurdumduymazlığa tepki olarak Tıp Bayramı arefesinde bugün iş bırakıyoruz. Çalışanların talebinin yerine getirilmesi ve Türkiye kamuoyunda tekrar güçlü bir şekilde gündeme gelmesi adına yaptığımız bu eylemde alanlara çıktık ve 'yetti gari' diyoruz. Yarın da kararlığımıza devam edip, aile hekimliklerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde 'cumartesiye hayır' diyerek iş bırakacağız. Türk Sağlık-Sen olarak bayram tadında 14 Martlar karşılamak istiyor, sorunların çözümü için acil düzenlemeler yapılmasını istiyoruz." 

Grup açıklamanın ardından, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi etrafında yürüyüş yaparak, olaysız dağıldı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber