Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sinema 13 Haziran 2014 - 04:24 Yorum: 0

Türk Sineması 100. Yıl Onur Ödülleri

Türk Sineması 100. Yıl Onur Ödülleri sahiplerini buldu

Türk Sineması 100. Yıl Onur Ödülleri

İSTANBUL - Türk sinemasının 100. yılı anısına Yeşilçam'ın önemli isimleri Vedat Türkali, Ertem Göreç, Safa Önal, Mehmet Dinler, Ülkü Erakalın, Aram Gülyüz, Necip Sarıcı, Yılmaz Atadeniz, Memduh Ün ve Duygu Sağıroğlu'na "onur ödülü" verildi.

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından İstanbul Televizyon Forum ve Fuarı (İTVF) kapsamında düzenlenen Türk Sineması 100. Yıl Onur Ödülleri töreni, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Törende, Vedat Türkali, Ertem Göreç, Safa Önal, Mehmet Dinler, Ülkü Erakalın, Aram Gülyüz, Necip Sarıcı, Yılmaz Atadeniz, Memduh Ün ve Duygu Sağıroğlu'na "Türk Sineması 100. Yıl Onur Ödülü" takdim edildi.

Törende konuşan SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz, Türk sinemasının 100 yıllık öyküsü olduğunu belirterek, "Önemli başarılara imza atılmış bir sinema tarihimiz var" dedi.

Sinemaya emek ve gönül verenlere teşekkür eden Güleryüz, nice yüz yıllar diledi.

Sanatçı Ertem Göreç, sinemayı kendilerinden önceki emektarlardan devralarak, yeni nesillere aktardıklarını söyledi.

Ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Göreç, "Bu, belli bir yaştan sonra çok daha değerli oluyor" diye konuştu.

Sanatçı Safa Önal, sinemayla geçen 62 yılda pek çok ödül aldığını belirterek, "Türk Sineması 100. Yıl Onur Ödülü, bende başka bir etki yaratıyor" ifadelerini kullandı.

Önal, elinden geleni sinemaya verdiğini, sinemanın da kendisine çok şeyler kattığını ifade etti.

Bu arada Yeşilçam'ın set fotoğrafçısı Güngör Özsoy'un eserlerinden oluşan "Türk Sinemasının 100. Yıl Fotoğraf Sergisi" de İTVF kapsamında üç gün süreyle gezilebilecek.

Tören, sanatçıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber