Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 19 Aralık 2014 - 15:23 Yorum: 0

Türk sinemasının 100. yılı

Kadıköy Belediyesi, kutlamalar kapsamında 3 ayrı etkinlik düzenleyecek

Türk sinemasının 100. yılı

İSTANBUL (AA) - Kadıköy Belediyesi, Türk sinemasının 100. yılını 3 ayrı etkinlikle kutlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, etkinliklerin ilki sanatçı Ertan Toy tarafından hazırlanan "Türk Sinemasının İmgelerle Yüz Yılı" afiş sergisi olacak. 

Tasarım Atölyesi Kadıköy'de yarın açılacak ve 3 Ocak'a kadar görülebilecek sergide, Toy'un minimanist bir üslupla yeniden yorumladığı Türkiye sinemasının farklı dönemlerine ait ve sinema tarihininde iz bırakan 20 filmden seçilen afişler yer alacak.

Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nde 21 Aralık'taki etkinlikte, Hakan Bıçakçı "popüler film ve sanatsal film ayrımı", Kutlukhan Kutlu "Türkiye'de Türk Sineması", Sabahattin Ataker "Türk Sineması'nın belleği" üzerine konuşacak.

Burak Göral ile "Alfred Hitchcock: Sinemanın çok bilen adamı" söyleşisi ise 24 Aralık'ta Kadıköy Belediyesi Tarih Sanat Edebiyat Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber