Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sinema 25 Aralık 2014 - 00:03 Yorum: 0

Türk sinemasının 100. yılı

Düzce Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından 20 Yeşilçam sanatçısına ödül verildi

Türk sinemasının 100. yılı

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. 

Akçakoca’da bir otelde düzenlenen törene, aralarında Eşref Kolçak, Nuri Alço, Bahar Öztan ve Aytaç Arman'ın da bulunduğu 20 Yeşilçam sanatçısı onur konuğu olarak katıldı. 

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversitenin değer üretme felsefesi üzerine kurulduğunu söyledi. 

Bu felsefenin öğrenciler tarafından tüm dünyada yürütüldüğünü ifade eden Şerifoğlu, "Türk sinemasının unutulmaz yüzlerini sadece burada değil, her zaman ve her yerde hayırla anımsamamız gerekir. Onlar bu ülkede sinemanın temellerini attılar. Saygı değer büyüklerimize bizi kırmayıp buraya kadar geldikleri için teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. 

Konuşmalarının ardından 20 Yeşilçam sanatçısına, ödülleri takdim edildi. 

Tören, Hababam Sınıfı filminde rol alan sanatçıların gösterisi ve 100. yıl pastasının kesilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber