Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 21 Mart 2015 - 10:08 Yorum: 0

Türk su ürünleri ABD pazarında etkinliğini artırıyor

TİM Su ve Hayvansal Ürünler Sektör Kurulu Başkanı Yamanyılmaz: "Türk su ürünlerinin bilinirliği, ABD pazarında her geçen gün artıyor"

Türk su ürünleri ABD pazarında etkinliğini artırıyor

MERSİN (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Su ve Hayvansal Ürünler Sektör Kurulu ile Akdeniz Su ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Türk su ürünlerinin bilinirliğinin ABD pazarında her geçen gün arttığını bildirdi.

Yamanyılmaz, yazılı açıklamasında, Türk Hava Yolları'nın geçen yılın mayısta başlattığı İstanbul-Boston uçuşlarının, ABD'ye su ürünleri ihracatını rekor seviyede arttırdığını belirtti.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun da bu etkiyi desteklemek için 15-17 Mart'ta Boston'da 34'üncüsü düzenlenen Kuzey Amerika Su Ürünleri Fuarı'na katılarak, 2 bin 500 kişiye levrek ve çipura tattırdığını aktaran Yamanyılmaz, şöyle devam etti:

"Türk su ürünlerinin bilinirliği, ABD pazarında her geçen gün artıyor. Bu ülkeye ihracat yapan firma sayısında son yıllarda artış olduğu. Bu da toplam ihracatımıza yansıdı. 2013 yılında ihracatımız yüzde 40 artışla 11,6 milyon dolara yükseldi. Türkiye’nin ABD’ye su ürünleri ihracatı 2014 yılında yüzde 66 artışla 19,3 milyon dolara ulaştı. Özellikle levreğe yoğun ilgi var. Önümüzdeki yıllarda bu pazardaki konumumuz çok daha güçlenecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber