Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 19 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

Türk Telekom Başantrenörü Sunter:

"Türkiye'de basketbolun eğitimle beraber yürütülmesine olanak sağlanması gerektiğini düşünüyorum"

Türk Telekom Başantrenörü Sunter:

AFYONKARAHİSAR (AA) - Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Türk Telekom'un Başantrenörü Ercüment Sunter, "Türkiye'de basketbolun eğitimle beraber yürütülmesine olanak sağlanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencilerinin, Öğretim Görevlisi Türker Göksel'in koordinatörlüğünde gerçekleştirdiği "Sorunlu Çemberler Projesi" kapsamında söyleşiye katılan Sunter, Türk basketbolunun 10-15 yılda dünya basketbolunda önemli bir yer aldığını söyledi.

Türk oyuncuların hem Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) hem de Avrupa'da başarılar gösterdiğini ifade eden Sunter, şöyle konuştu:

"Türk takımlarının şampiyonalarda gösterdiği başarı, Türk basketbolunun isminden çok bahsettirdi. Bir de şu an ligin kalitesinin yükselmesi büyük etken oldu bu başarının yakalanmasında. Şu anda ligimizde bence tüm takımlara bakarsak, ABD'li olsun Avrupalı olsun birçok kaliteli oyuncu boy gösteriyor. Bundan dolayı bana göre basketbolda tüm dünyanın bahsettiği bir ülke olduk. Türk basketbolundaki en önemli sorun eğitimdir. Türkiye'de basketbolun eğitimle beraber yürütülmesine olanak sağlanması gerekiyor çünkü ABD'de insanlar kolejlerde okuyor, hem dersi hem de basketbolu bir arada götürebiliyorlar. Bir sporcunun eğitimle beraber sporu götürmesi zorlaştı. Burada kolaylıklar gelmesi gerekiyor. Eğitimsiz sporun başarılı olması kolay değil. En büyük engel bu."

Sunter, Türkiye basketbolunda ilk çığır açan kişinin Aydın Örs olduğuna değinerek, onu örnek aldığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber