Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 28 Ocak 2020 - 11:58 Yorum: 0

TürkAkım ile 1 milyar metreküp doğalgaz aktarıldı

Doğalgaz aktarımının başladığı 1 Ocak tarihinden bu yana TürkAkım doğalgaz boru hattı üzerinden tedarik edilen doğalgaz bir milyar metreküpe ulaştı.

TürkAkım ile 1 milyar metreküp doğalgaz aktarıldı

TürkAkım üzerinden aktarılan doğalgaz 1 milyar metreküpe ulaştı.

Doğalgaz aktarımının başladığı 1 Ocak tarihinden bu yana TürkAkım doğalgaz boru hattı üzerinden tedarik edilen doğalgaz bir milyar metreküpe ulaştı. Bu miktarın yaklaşık yüzde 54'ü Türkiye doğalgaz piyasasına, yüzde 46'sı ise Türkiye-Bulgaristan sınırına ulaştırıldı.

TürkAkım projesi

TürkAkım, Karadeniz'in altından ilerleyerek Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz ihracatı sağlayan, yıllık 31,5 milyar metreküp aktarım kapasitesine sahip doğalgaz boru hattıdır.

Doğalgazın ticari arzına 1 Ocak 2020 tarihinde başlanmış, resmi açılış töreni 8 Ocak tarihinde İstanbul'da Rusya Devlet Başkanı ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber