Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 08 Mart 2015 - 18:53 Yorum: 0

Türkan Şoray'dan "Kadına şiddete hayır"

Şoray: "Her kadın öyle veya böyle manevi, fiziksel şiddete uğramıştır"

Türkan Şoray'dan 'Kadına şiddete hayır'

ANTALYA (AA) - Türk Sineması'nın "Sultanı" Türkan Şoray, her kadının öyle veya böyle manevi yada fiziksel şiddete uğradığını bildirdi.

Türkan Şoray, bir alışveriş merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen söyleşi ve imza gününde, hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hayranlarından yoğun tezahürat alan Şoray, duygulanarak "Beni ağlatmayın" dedi.

Şoray, yaptığı konuşmada, bugünün Dünya Kadınlar Günü olduğunu anımsatarak,  bu günün kutlanmasına karşın, son yıllarda kadına şiddetin çok arttığını söyledi.

 Bu şiddetle el birliğiyle baş edilebileceğini ifade eden Şoray, şöyle konuştu:

"Buraya gelmeden önce, bugün bayağı kalabalık bir grupla birarada olduk. Orada hep birlikte 'Kadına şiddete hayır' dedik. Bu konuda kadınlarda güç birliği olacak. Ama erkeklerde kadınlara destek olacak. Kadın erkek dayanışmasıyla biz bu kadına şiddeti engelleyebiliriz. Bunu unutmayalım. Sürekli bunu duyurmalıyız. Kadın erkek omuz omuza dayanışmayla bu şiddeti engelleyebiliriz."

Şoray'ın isteği üzerine hayranları, üç kere "Kadına şiddete hayır" şeklinde slogan attılar.

- "Her kadın şiddete uğramıştır"

Söyleşisinin başında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şoray, ulusal bir gazete yayınlanan "Türk kadını Türkan Şoray'ın yerinde olmak istiyor" konulu haberle ilgili soru üzerine, "50 yıllık sinema kariyerimin en büyük ödülü bence. İnşallah bu güzelliğe layık olmuşumdur" diye konuştu.

"Hiç şiddete maruz kaldınız mı" şeklindeki soru üzerine Şoray, "Her kadın öyle veya böyle manevi, fiziksel şiddete uğramıştır" diye yanıtladı.

Daha sonra hayranlarının sorularını yanıtlayan Şoray, yakındaki projeleri arasında televizyon dizisi olup olmadığı yönündeki soru üzerine, şunları kaydetti:

"Televizyonun garantisi yok. Tak diye diziyi bir hafta sonra yayından kaldırıyorlar. Onun için korkuyorum. O kadar güzel bir şey olmalı ki izlemesiniz. Bilemiyorum ki yapayım mı? İzlenir mi acaba? Artık eskisi kadar film çevrilmediği için sizlerle, seyircilerimle film vasıtasıyla birarada olabiliyorum. Ama dizilerde çok önemli. Dizilerle her eve girebiliyorsunuz. Ya izlenmezse korkusuyla yapamıyorum."

Şoray, söyleşinin ardından hayranlarına imza dağıttı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber