Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 03 Eylül 2016 - 10:43 Yorum: 0

Türkçe yeterlilik sınavı başladı

Yurtdışında 40'dan fazla kültür merkezinde Türkçe'yi öğretmek ve kültürümüzü tanıtmak için 2009 yılından beri faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü'nün...

Türkçe yeterlilik sınavı başladı

Yurtdışında 40'dan fazla kültür merkezinde Türkçe'yi öğretmek ve kültürümüzü tanıtmak için 2009 yılından beri faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü'nün gerçekleştirdiği, Türkiye'de okumak ya da çalışmak için yılın son Türkçe Yeterlilik Sınavı (TYS) başladı.

Sınav Merkezi Birim Sorumlusu Nursel Tan Elmas Ankara'da ve Yunus Emre Enstitülerinin bulunduğu tüm ülkelerde eş zamanlı yapılacak TYS hakkında bilgi verdi.

Elmas, bu sınavla yabancı dil olarak Türkçe öğrenen adayların Türkçe dil yeterliliklerini ölçtüklerini ifade ederek şöyle devam etti:

"Adaylarımızın okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini ölçüyoruz. Sınavımız 2013 yılından bu yana uygulanıyor ve bugün ise 2016 yılının son uygulamasını gerçekleştiriyoruz. 22 ülkede yaklaşık 400 öğrencinin katılımıyla eş zamanlı bir uygulama gerçekleştiriyoruz. Sınavda başarılı olan adaylara Türkçe Yeterlilik Belgesi veriyoruz ve adaylar sahip oldukları yeterlilik belgesiyle Türkiye'de üniversite okumak istediklerinde üniversitelerin hazırlık sınıflarından muaf tutuluyorlar ve iş başvurularında belgelerini kullanabiliyorlar. Sınavımız 2 oturumda gerçekleştiriliyor. Birinci oturumda, okuma, dinleme ve yazma becerilerini ölçüyoruz adaylarımızın. İkinci oturumda ise konuşma becerilerini ölçüyoruz. 2016 yılının son uygulamasında Ankara'da bugün 85 öğrencimiz var ama 22 ülkede eş zamanlı gerçekleştiriyoruz sınavımızı. Toplam 400 öğrencinin katılımıyla sınavımızı uyguluyoruz."

TYS'ye girecek olan öğrenciler ise çok heyecanlı olduklarını kaydetti. Mısırlı Yüksek Lisans öğrencisi Abdelghafour Mohammed, "Ben şu anda yüksek lisans yapıyorum son sınıf öğrencisiyim, Türk Dili ve Edebiyatı alanında ihtisas yapıyorum. İnşallah kolay olur. Dinleme sıkıntılı olabilir, bazı şeyleri kaçırınca biraz zor olabilir. Yazma, bilmiyorum biraz heyecan var, sınav öncesi heyecanı" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber