Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Ağustos 2016 - 10:03 Yorum: 0

Turkcell, Belarus’taki abonelerini 4G ile tanıştırdı

Belarus'da life:) markasıyla faaliyet gösteren Turkcell, Türkiye'de 4.5G hizmeti sunmaya başlamasının ardından Belarus'ta da abonelerini 4G hizmeti ile tanıştırdı.

Turkcell, Belarus’taki abonelerini 4G ile tanıştırdı

Belarus'da life:) markasıyla faaliyet gösteren Turkcell, Türkiye'de 4.5G hizmeti sunmaya başlamasının ardından Belarus'ta da abonelerini 4G hizmeti ile tanıştırdı.

Türkiye'de Nisan ayında hayata geçen 4.5G'nin ardından, Turkcell'in Belarus'taki şirketi life:) da müşterilerine 4G ile hizmet vermeye başladı. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Belarus'un başkenti Minsk'te Belarus basını ile bir araya geldi.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, basın buluşmasında, Turkcell'in Belarus ve Türkiye arasında bir ekonomi köprüsü olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. İki ülkenin de teknolojiye son derece açık genç nüfusa sahip olduğunu vurgulayan Akça, Turkcell'in Türkiye'de olduğu gibi Belarus'ta da gençleri teknoloji üretmeye teşvik ettiğinin altını çizdi. Akça, Belarus'ta faaliyet gösteren Lifetech isimli Turkcell Grubu şirketinde Belaruslu yazılımcıların, Turkcell Grubu'nun tamamı için ürünler ve yazılımlar ürettiğini vurgulayarak, "Türkiye'de sektörün en büyük AR-GE merkezine sahip olmamızın yanı sıra, Belarus gibi faaliyet gösterdiğimiz diğer pazarlarda da AR-GE'ye, yazılım teknolojilerine ve gençlerin potansiyeline yatırım yapmayı önemsiyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. LTE teknolojileri sayesinde şimdi bu potansiyel çok daha yüksek bir seviyeye taşınacak" diye konuştu.

"4G bizi Belarus'ta liderliğe taşıyacak yolculuğun ilk adımı"

Turkcell'in tecrübesi, birikimi ve teknolojisini Belarus'a taşıyor olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell'in Belarus'taki hedefinin, iletişim pazarında liderlik olduğunu söyledi. Terzioğlu, "Türkiye'deki kullanıcılarımızın 4.5G teknolojisini kucaklamakta ne kadar istekli olduklarını gördük; eminim ki Belarus halkı da bu konuda en az Türkiye'deki müşterilerimiz kadar büyük bir heyecan duyuyor. Teknolojimiz sayesinde, Türkiye'de olduğu gibi bölgemizde de, müşterilerimizin öğrenme ve eğlenme biçimlerine yenilikler getirmeye, çalışma biçimlerini daha verimli kılmaya talibiz. Bunun Türkiye'deki başarılı yansımalarını hep beraber yaşayarak gördük. Şimdi sıra Belarus'ta. 4G'nin bizi Belarus'ta liderliğe taşıyacak yolculuğun ilk adımı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

LTE teknolojilerinin servisler dünyasında yeni bir dönem açtığını da vurgulayan Terzioğlu, Turkcell TV+'taki video izleme sürelerinin 2016 başından bu yana neredeyse 3 katına çıktığını, müzik uygulaması fizy'de artık konserleri canlı olarak da izleme imkânı bulunduğu söyledi. Genel Müdür Terzioğlu, Belarus'ta hâlihazırda kullanımda olan BiP'e yeni özelliklerin eklenmesi başta olmak üzere, Turkcell'in diğer servislerini de bir an önce Belarus'a taşımayı planladıklarını vurguladı.

İki ülke arasında ekonomi köprüsü

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Genel Müdür Kaan Terzioğlu, Belarus Devlet Başkanlığı'nın üst düzey yetkilileriyle de bir araya geldi. Görüşmede telekom sektöründeki fırsatlar ve iki ülkenin karşılıklı bilgi birikimlerinden faydalanma imkanları ele alındı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber