Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 30 Eylül 2016 - 12:33 Yorum: 0

Turkcell Gelibolu Maratonu’nda 5 bin kişi barış için koşacak

Turkcell Gelibolu Maratonu, Gelibolu Yarımadası'nda pazar günü koşulacak.

Turkcell Gelibolu Maratonu’nda 5 bin kişi barış için koşacak

Turkcell Gelibolu Maratonu, Gelibolu Yarımadası'nda pazar günü koşulacak. Maratona, Burcu Esmersoy ve Geveze gibi ünlülerin de aralarında olduğu 5 bin kişinin katılacak. Katılımcı sayısına Çanakkale'ye Mektuplar projesinin de dahil olmasıyla 10 bin fidan dikilecek ve Turkcell Barış Ormanı oluşturulacak.

Turkcell'in ana sponsorluğunda bu yıl ikincisi düzenlenecek, Türkiye'nin "Barış" temalı ilk maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu, "Barış için Koşuyoruz" sloganıyla pazar günü gerçekleşecek. Geçen sene olduğu gibi yine Gelibolu Yarımadası'nın tarihi noktalarında koşulacak olan maratona bu sene 2 bini aşkın kişi katılacak.

Ünlüler de "Barış İçin Koşuyor'

Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen Gelibolu Yarımadası'ndaki koşuda Burcu Esmersoy ve Geveze gibi ünlüler de yer alacak. Turkcell Gelibolu Maratonu'nda sporseverler dört ana kategoride mücadele edecekler. Profesyonel ve amatör atletler maraton, yarı maraton, 10 km. koşusu ve ya halk koşusuna katılacaklar. Organizasyon sonrasında, maratona katılacak sporcu sayısı kadar fidan dikilerek 10 bin ağaçlık "Turkcell Barış Ormanı" oluşturulacak. Turkcell'in "Çanakkale'ye Mektuplar" projesi kapsamında, 1915'te cevapsız kalan asker mektuplarına verilen yanıt sayısı kadar fidan da bu ormanda yerini alacak. Bu sayede Güzelyalı Bölgesi'nde bu sene çıkan yangında büyük hasar gören çamlık bölge yeniden canlandırılacak.

Dedeleri için Çanakkale'ye geldiler

Turkcell Gelibolu Maratonu'na geçen sene olduğu gibi bu sene de dünyanın dört bir yanından atletler katılacak. Maratonda yer alacak 21 yabancı sporcu arasında Çanakkale Savaşı'na katılmış Yeni Zelandalılar'ın torunları da yer alacak.

Başlangıç noktası Morto Koyu

Gelibolu Yarımadası'nın tarihi noktalarındaki eşsiz maraton, Morto Koyu'ndaki start noktasından başlayacak. Saat 11.00'de başlayacak yarışta katılımcılar Alçıtepe Köyü'nden geri dönerek parkurda iki tur atacak ve yine Morto Koyu'ndaki finiş noktasına gelecek.

Yarı maraton ise saat 11.15'de yine Morto Koyu'ndan başlayacak. Maratondaki parkuru geçecek olan sporcular, bir tur atarak Morto Koyu'ndaki finişe gelecek.

Zaman sınırı 6.5 saat

10 kilometrelik koşu ise saat 11.30'da yine Morto Koyu'ndan başlayacak. Fransız Anıtı ve Redoubt İngiliz Mezarlığı'ndan geçecek katılımcılar, Morto Koyu'nda yarışı noktalayacak.

Büyük katılımın beklendiği halk koşusu ise, saat 11.45'te Morto Koyu'ndan başlayacak ve 5 kilometre uzunluğunda olacak.

Tüm yarışmacıların ve halkın katılımı ile saat 14.00'te de Morto Koyu'nda ödül töreni gerçekleştirilecek. Zaman sınırı olan 6.5 saat içinde bitiş çizgisinden geçebilecek her katılımcı, maraton sertifikası alma hakkını elde edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber