Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 17 Ağustos 2016 - 09:48 Yorum: 0

Turkcell’den görme engellilere ’Yol Arkadaşım AVM’ desteği

Turkcell, YGA ile birlikte hayata geçirdiği "Hayal Ortağım"a eklenen "Yol Arkadaşım AVM" özelliğiyle tüm Türkiye'deki görme engelliler, 6 ilde 12 AVM'de...

Turkcell’den görme engellilere ’Yol Arkadaşım AVM’ desteği

Turkcell, YGA ile birlikte hayata geçirdiği "Hayal Ortağım"a eklenen "Yol Arkadaşım AVM" özelliğiyle tüm Türkiye'deki görme engelliler, 6 ilde 12 AVM'de alışverişlerini kimseden yardım almak zorunda kalmadan yapabilecek.

Turkcell tüm Türkiye'deki görme engellilerin hayallerine ortak olmaya devam ediyor.Turkcell, YGA ile birlikte hayata geçirdiği "Hayal Ortağım"a eklenen "Yol Arkadaşım AVM" özelliğiyle tüm Türkiye'deki görme engellilerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılmalarına destek olacak. Bu uygulama sayesinde görme engelliler 6 ilde 12 AVM'de alışverişlerini kimseden yardım almak zorunda kalmadan yapabileceği açıklandı. Turkcell'den yapılan açıklamaya göre "Yol Arkadaşım AVM" özelliği Anadolu'da yaşayan görme engellilerin kullanımına açıldı. Bu özellik sayesinde İstanbul'dan sonra Gaziantep, Mersin, Antalya, Konya ve İzmir'de 12 AVM'de görme engelliler, önünden geçtikleri yerde hangi mağazaların olduğu bilgisini alabiliyor ve gitmek istedikleri mağaza, asansör, danışma gibi noktalar için yönlendirmelere ulaşabiliyor.

'Hayal Ortağım" 6 ilde 12 AVM'ye ulaştı

'Hayal Ortağım" uygulaması içerisinde bulunan "Yol Arkadaşım AVM" özelliği, İstanbul'da İstinyePark, Akasya, Akbatı, Akmerkez ve Kanyon, Gaziantep'te Forum Gaziantep, Primemall ve Sanko Park, Mersin'de Forum Mersin, Antalya'da Antalya Migros, Konya'da M1 Konya ve İzmir'de Point Bornova AVM'lerinde görme engellilerin kullanımına açıldı. 2017 yılı içerisinde Türkiye çapında 40 AVM'de kullanılması hedeflenen uygulama sayesinde görme engellilerin toplu yaşam alanlarında herkes gibi özgürce zaman geçirebilmeleri amaçlanıyor. Bu hizmetten faydalanmak için görme engellilerin App Store veya Google Play'den Hayal Ortağım uygulamasını indirip üye olmaları yeterli. Uygulama tüm operatör kullanıcılarına açık olmakla birlikte Turkcell müşterilerine data kullanımı ücretsiz olarak sunuluyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber