Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Nisan 2015 - 17:53 Yorum: 0

Türkeş'in ölümünün 18. yılı

Elazığ'da, Ülkü Ocakları FÜ kampüsünde yürüyüş düzenledi

Türkeş'in ölümünün 18. yılı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, MHP'nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş'in ölümünün 18. yılı dolayısıyla Ülkü Ocakları tarafından yürüyüş düzenlendi.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, ellerinde taşıdıkları pankartlarla sloganlar eşliğinde Kültür Park'a kadar yürüdü. Gruba araç konvoyu da eşlik etti.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları FÜ Teşkilatı Başkanı Ömer Faruk Omrak, Türkeş'in ölümünün üzerinden 18 yıl geçtiğini, ölümünün yüreklerde onarılmaz izler bıraktığını söyledi.

Ülkücü gençler olarak Türkeş'in davasına her zaman için sahip çıkacaklarını ifade eden Omrak, şöyle konuştu:

"Bu necip millet her sıkıntılı döneminde mutlaka bağrından bir lider, bir önder, bir başbuğ çıkarmıştır. Tarih bunun şahididir. İşte rahmetli başbuğumuz bu silsilenin son halkasıydı. Başbuğ Türkeş'in aramızdan ayrılışının 18. seneyi devriyesinde yine şunu çok iyi biliyoruz ki onun sevgisi, davası, sevdası, kavgası her geçen gün bir çığ gibi yüreğimizde büyüyerek çoğalıyor. Burada bulunan herkesin onun ideallerini yaşatan, yaşayan neferler olduğunu bilmek aslında onun ne kadar büyük bir lider olduğunun göstergesidir."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber