Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 14 Mayıs 2016 - 15:18 Yorum: 0

Türkistan’ın En Meşhur Lezzeti 20 Bin Kişiye İkram Edildi

Orta Asya mutfağının en meşhur lezzetlerinden olan Türkistan Pilavı, Zeytinburnu'nda düzenlenen Yöresel Tatlar ve Radyo Festivali'nde 20 bin kişiye ikram...

Türkistan’ın En Meşhur Lezzeti 20 Bin Kişiye İkram Edildi

Orta Asya mutfağının en meşhur lezzetlerinden olan Türkistan Pilavı, Zeytinburnu'nda düzenlenen Yöresel Tatlar ve Radyo Festivali'nde 20 bin kişiye ikram edildi. Dev kazanlarda pişirilen özel pilavın tadına bakmak isteyen vatandaşlar, metrelerce kuyruk oluşturdu.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Yöresel Tatlar ve Radyo Festivali'nde binlerce kişiye Türkistan Pilavı ikram edildi. Zeytinburnu Meydan'da düzenlenen Festivale Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve binlerce vatandaş katıldı. Orta Asya mutfağının en özel lezzetlerinden olan pilav, dev kazanlarda usta aşçılar tarafından pişirildi. Tarihi çok öncelere dayanan özel lezzet için Asya'dan getirilen pirinç kullanıldı.

PİLAVI TATMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR METRELERCE KUYRUK OLUŞTURDU

Festival boyunca birbirinden özel lezzetler vatandaşlarla buluşturulurken, ünlü radyocular da etkinlik alanından canlı yayınlar gerçekleştirdi. Festivalin son gününde yüzlerce kilo malzeme kullanılarak pişirilen pilav, 20 bin kişiye dağıtıldı. Pilavı tatmak için metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşlar, sıcak havaya aldırmadan saatler öncesinden sıraya girdi. Festivalde dev kazanın başına geçen Başkan Murat Aydın, kendisine hediye edilen kaftanı giyerek vatandaşlara pilav ikramında bulundu.

FESTİVAL BOYUNCA EN MEŞHUR LEZZETLER VATANDAŞLARA İKRAM EDİLDİ

Zeytinburnu'nun demografik yapısının çok zengin olduğunu belirten Başkan Murat Aydın, "Türk Dünyası'ndan, Doğu Türkistan, Afganistan, Kazakistan , Özbekistan Kırgızistan, Türkmenistan'dan gelip Zeytinburnu'na gelip yerleşmiş olan, buraları yurt tutunmuş olan hemşehrilerimiz var. O vatandaşlarımız beraberinde geldikleri coğrafyaların yemek kültürünü de getiriyorlar. Türkistan mutfağı denildiğinde akla ilk gelen Türkistan Pilavıdır. Biz bu pilavı Zeytinburnulu hemşehrilerimize de tattırmak istedik. Havuçlu, etli, ve Asya'dan gelen pirinçlerle hazırlanan farklı bir lezzet. Dün Rumeli Böreğini ikram etmiştik. Geçen hafta Karadeniz denildiğinde akla gelen önemli lezzetlerden birisi, Hamsiyi ikram ettik. Doğu ve Güneydoğu Bölgelerini önemli lezzetlerinden olan çiğköfteyi de ikram etmiştik" dedi.

"KENDİ YAPTIĞIMIZ BÖYLE GÜZEL OLMUYOR"

Pilavı çok beğendiğini söyleyen Aysel Aras, "Kendimde evde yapmaya çalışıyorum ama böyle güzel olmuyor. Yarım saat sırada bekledim pilav alabilmek için ama değdi" diye konuştu.

Sırada beklemenin ayrı bir eğlence olduğunu belirten başka bir vatandaş ise, "Pilavı geçen yıl bir defa tattım. Festivale yalnız geldim ama torunlarım gelecek. Kendimiz yapıyoruz ama böyle pilav yapamıyoruz evde" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber