Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 21 Eylül 2017 - 13:08 Yorum: 0

Türkiye 2020 FAİ Dünya Hava Oyunları’na Talip Oldu

92 yıldır havacılık sevdasından vazgeçmeyen Türk Hava Kurumu, Dünyanın en büyük spor organizasyonunu tekrar doğduğu ülke Türkiye'ye getirmek için...

Türkiye 2020 FAİ Dünya Hava Oyunları’na Talip Oldu

92 yıldır havacılık sevdasından vazgeçmeyen Türk Hava Kurumu, Dünyanın en büyük spor organizasyonunu tekrar doğduğu ülke Türkiye'ye getirmek için start verdi. Bu amaçla Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun (FAİ) Başkanı FritsBrink ve değerlendirme komitesi Türk Hava Kurumu'nun havacılık eğitim merkezlerini yerinde görmek için Türkiye'ye geldi. Bu büyük organizasyon ile ilgili FAİ Başkanı FritsBrink ve THK Başkanı Kürşat Atılgan ortaklaşa bir basın toplantısı düzenlediler. İlk olarak söz alan Atılgan, "1.Dünya Hava Oyunlarını ilk olarak 1997 yılında biz organize ettik" dedi.

2020 Dünya Hava Oyunları'na talip olan THK Başkanı Atılgan, "1. Dünya Hava Oyunları'nı ilk olarak 1997 yılında biz organize ettik. Bizden daha önce başvurmuş başka adaylar var. Bu tür oyunlar dünya kardeşliğinin en önemli aracıdır. Ülkemizin dünya ile olan ilişkilerinde spor organizasyonları çok önemli bir yer tutar. Bu 2020 oyunlarını organize etmek için centilmence geçen bir yarıştır. Bizden başkaları da bu yarıştan galip çıkabilir. Bizde galip çıkabiliriz. Alanlara desteğimizi sürdüreceğiz. Biz alırsak önümüzdeki 3 yıl boyunca çok büyük bir gayretle çalışma içine gireceğiz. 25 Ekim civarında Lozan'da bütün üye ülkelerinin katılımıyla bir toplantı olacak ve ay sonuna kadar sonuç açıklanacak" ifadelerini kullandı.

"Türkiye çok kuvvetli bir aday"

"Türk Hava Kurumu profesyonel bir kurum" diyerek sözlerine başlayan FAİ Başkanı FitsBink ise, "Türkiye'nin dünya üzerindeki yerinin önemini biliyoruz. Havacılık oyunları için bulunmaz bir lokasyona sahip olan ülke. Daha öncede Türkiye'ye çok gelmiştim. İlk izlenimlerimin çok olumlu olduğunu ve bundan sonraki ziyaretlerimin de büyük ihtimalle olumlu geçeceğini düşünüyorum. Bu noktada 1.Dünya Hava Oyunlarının Türkiye'de yapıldığını ve THK'nın çok başarılı olduğunu biliyorum. Bu sebeplerden dolayı Türkiye çok kuvvetli bir aday. Bu organizasyonu yapacak ülkelerin sponsor desteği alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye 2020 FAİ Dünya Hava Oyunları’na Talip Oldu

Türkiye 2020 FAİ Dünya Hava Oyunları’na Talip Oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber