Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı

Kütahya Valisi Yılmaz: "Bağımlılıkla mücadele konularında son yıllarda birçok yasal düzenleme yapıldı. Ama bu yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinde zaman zaman sıkıntılar oluyor. Bunu uygulanması açısından da en iyi uygulayan illerden biriyiz"

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı

KÜTAHYA (AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programının tanıtım toplantısı Kütahya'da yapıldı.

Cemiyetin binasında gerçekleştirilen programda konuşan Vali Şerif Yılmaz, nesillerin korunmasının devletin görevlerinden olduğunu söyledi.

Toplumların temelinin ailelerin oluşturduğunu, sağlıklı bir toplum yapısının sağlıklı bir ailenin oluşmasından geçtiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ama bakıyoruz ki yıllar sonra bizim aile mefhumumuzun içerisi de boşaltılmış, büyük küçüğü bilmiyor, küçük büyüğü bilmiyor. Büyük küçüğün ne yaptığını, küçük büyüğün ne yaptığını bilmiyor. Veyahut yanlış örnekler almak suretiyle de meçhule gittiğimiz bir yolculuktayız. Aslında bu çok uzun süreli toplumda meydana gelen bir takım dejenerasyonların sonucu. Sosyal olayları bildiğiniz gibi bugün, yarın değiştirme şansınız yok. Bir caddeyi bugün değiştirebilirsiniz, bir mahalleyi yıkıp yeniden yapabilirsiniz, ama insan unsuru olduğu için sosyal hayatın değişmesi çok uzun zaman gerekiyor. İçkinin ilk gemilerle geldiği tarihi biliyoruz. Belki o zaman çok azdı, ama bugün sokak başındaki o kadar yasal düzenlemeler yapılmasına rağmen, gece saat 22:00’dan sonra satışın yasaklanmasına rağmen, kapalı mekanlarda sigara içilmesinin engellenmesine rağmen, yine insanımız hala ısrarla bunun karşısına gelmeye çalışıyor. Belli yaştaki çocuklara satışın yasaklandığını hepimiz biliyoruz."

Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Aziz Göneş de bağımlılıkla mücadele konusunda başlatılan eğitim çalışmalarının amacına ulaşması için yoğun gayret gösterdiklerini ifade etti. 

Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Başkanı Muhammed Yavuz, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcıları Uğur Turan ve Yüksel Kara, kurum mdürüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri  ve davetliler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber