Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 17 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı dolayısıyla Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Vali Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı

MARDİN (AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı dolayısıyla Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Vali Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti.

Program kapsamında Mardin genelinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Koçak, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programının çok ciddiye alınması gerektiğini kaydetti.

Bu kapsamda hazırlıkların ve çalışmaların kapsamlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirten Koçak, bu çalışmaların takipçisi olacağını söyledi.

Mardin Milli Eğitim Müdürü Şişman da, programın sağlıklı işlemesi ve yürütülmesi ve amacına ulaşabilmesi için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.

Yeşilay Şube Başkanı Günlüoğlu ise, Yeşilay olarak üstüne düşen sorumluluğu en iyi şekilde  yerine getireceklerini belirterek,"Bağımlıklarla mücadele her zaman ön safta yer alacağız" dedi.

Program kapsamında 4 uzman tarafından Mardin genelindeki 432 rehberlik öğretmenine, madde bağımlılığı, sağlıklı yaşam, teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı ve alkol bağımlılığı alanlarında eğitim verileceğini belirten Günlüoğlu, "Her rehberlik öğretmenine konularla ilgili dokümanlar dağıtılacaktır. Rehberlik öğretmenleri aldıkları eğitimden sonra kendi okullarında öğrenci ve velilere konu ile ilgili eğitim vereceklerdir. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başında 5 alandaki bağımlılıkla ilgili dokümanlar öğrencilere de dağıtılacaktır" diye konuştu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber