Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Mart 2015 - 19:03 Yorum: 0

"Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı"

Tekirdağ Valisi Salihoğlu:

'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, özellikle son yıllarda gelişen teknoloji ile internet bağımlılığı başta olmak üzere makinelerle oynanan kumara kadar onlarca kötü alışkanlık olduğunu söyledi.

Salihoğlu, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın (TBM) tanıtım toplantısında, bağımlılık denilen kötülük sürdüğüne göre, bugüne kadar konuya ilişkin sivil toplum kuruluşları ve kamusal kuruluşların yaptıkları mücadele ve hazırladıkları programların yeterli olmadığının görüldüğünü belirtti.

Bu konunun daha kapsamlı ele alınmasının elzem olduğunu ifade eden Salihoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye bağımlılıkta, dünya istatistiklerine göre daha iyi rakamlara sahip ancak hızla yükselmesine engel olunması gerekiyor. 21. yüzyılda halen bağımlılıktan dolayı ülkenin birçok yerinde hayatını kaybeden gençler var. Bağımlılıkla mücadelede güzel, anlamlı ve sosyal içerikli programlar hazırlanmalıdır. Aileden başlanması gereken okulda sürdürülmesi gereken toplumda sürdürülmesi gereken programlar yapılmalıdır. Bazı aileler bu işin ciddiyetini maalesef bilmiyor ve çocuklarını sokağa bırakabiliyor. Bu ailelerinde duyarlı olmaları konusunda uyarılmaları gerekiyor." 

Salihoğlu, bağımlılıkla mücadelenin resmi bir iş, kamu görevi değil daha çok insani bir görev olması ve bu görevi herkesin yapması gerektiğini vurguladı.

Kötü alışkanlıkların insan özgürlüğünün en büyük düşmanı olduğunu aktaran Salihoğlu, şunları anlattı:

"Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının katkılarıyla Yeşilay Derneği'nin hazırladığı geniş kapsamlı ve sosyal içerikli Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın başarılı olacağına inanıyorum. Kötü alışkanlıkları sadece bir madde olarak ele almamak lazım. Özellikle son yıllarda gelişen teknoloji ile internet bağımlılığı başta olmak üzere makinelerle oynanan kumara kadar onlarca kötü alışkanlık var. Sadece madde ile değil bunların hepsiyle mücadele etmek lazım. Zannediyorum bu eğitim programının kapsamı içinde tüm bunlar var." 

Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz da eğitim programını hazırlarken geniş kapsamlı bir araştırma yaptıklarını söyledi.

Program kapsamında ülke genelinde 20 milyon öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Yılmaz, projenin, gönüllük esasına göre, eğitim alan öğretmenler kanalıyla yürütüleceğini dile getirdi.

Yılmaz, projeyle çok hayırlı bir işe imza attıklarını kaydetti.  

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de kentte madde bağımlılığından dolayı 2 öğrencinin hayatını kaybettiğini belirterek, program sayesinde il genelindeki 160 bin öğrenciye eğitim verileceğini kaydetti. 

  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber