Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 06 Mart 2015 - 13:43 Yorum: 0

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu:

"(CHP ve MHP hakkındaki kapatma iddiaları) Öyle bir şeye gülüp geçiyorum. Gülüp geçmeyeceğimiz bir noktaya iş gelirse de aynı gemideyiz, hepimiz zarar görürüz. Böyle bir saçmalığın Türkiye'de gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu:

BALIKESİR (AA) - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP ve MHP hakkındaki kapatma iddialarına ilişkin, "Öyle bir şeye gülüp geçiyorum. Gülüp geçmeyeceğimiz bir noktaya iş gelirse de aynı gemideyiz, hepimiz zarar görürüz. Böyle bir saçmalığın Türkiye'de gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Balıkesir Barosuna ziyarette bulunan Feyzioğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, siyasi partilerin kapatılmasına kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

Parti kapatmanın bir çözüm olmadığını dile getiren Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de parti kapatmalar artık bitti. Bugüne kadar hangi kapatma kararı hangi işe yaradı? Hep parti kapatmanın karşısında durduk, hep karşısındaydık. Parti kapatmalar, partiler içindeki demokrat ve radikal unsurların mücadelesinde, radikal unsurları hep biler, demokrat unsurların ise geri çekilmesine sebep olur. Parti içi iktidar kavgasında radikaller galip olur. Adalet ve Kalkınma Partisine kapatma davası açılmamış olsaydı belki bugün Adalet ve Kalkınma Partisi daha demokrat bir parti hüviyetini kazanabilirdi. Bu davalar radikalleri, demokrasiyi içine sindirememişleri öne çıkarıyor, diğerlerini ise geriye itiyor. Cumhuriyet Halk Partisine, Milliyetçi Hareket Partisine açılacak kapatma davaları, demokrasiyi askıya almaktır. Siyasi partilerin olmadığı bir sistemde demokrasi filan olması mümkün değil. Öyle bir şeye gülüp geçiyorum. Gülüp geçmeyeceğimiz bir noktaya iş gelirse de aynı gemideyiz, hepimiz zarar görürüz. Böyle bir saçmalığın Türkiye'de gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Son kertede, Türkiye'de sayısının daha çok olduğuna inandığım akıllı insanlar, bu akıl fukaralarına gerekeni söylerler."

- İç Güvenlik Paketi ve yürüyüş hazırlıkları

Başka bir soru dolayısıyla İç Güvenlik Paketine de değinen Feyzioğlu, Ankara'da bu konuda 33 baro başkanıyla bir araya gelip partilerin meclis grup başkanvekillerini ziyaret ettiklerini hatırlattı.

Bunun bir eylem olmadığını ifade eden Feyzioğlu, "Bu, şehirlerinin bütün hassasiyetlerini ve aynı zamanda kuşkusuz makamlarının bütün hassasiyetini temsil eden baro başkanlarının, 'Yapmayın, toplumu germeyin, güvenliği, hassasiyeti toplumu gererek sağlayamazsınız' diye bir haykırışıydı" ifadesini kullandı.

Siyasi partilerin bakışlarının zaman zaman fazlasıyla ideolojik olabildiğini savunan Feyzioğlu, Türkiye'nin her yerinden baro başkanlarının bir araya gelip düşüncelerinin zıddında partilere giderek görüşlerini ifade ediyorsa bunun dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Feyzioğlu, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla "Türkiye Adaletini Arıyor" başlıklı yürüyüşü Bursa'dan mitingle başlatacaklarını, daha sonra Balıkesir, Manisa ve İzmir'de bunu gerçekleştireceklerini anlattı.

Bu yürüyüşün siyaset üstü olacağını aktaran Feyzioğlu, "Herhangi bir siyasi parti desteği, karşıtlığı olmaksızın, 77 milyonun eşit vatandaşlık ve adalet paydasında buluşmak için bir büyük yürüyüş başlatıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber