Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 01 Mart 2015 - 18:28 Yorum: 0

Türkiye Basketbol Ligi

Torku Konyaspor: 85 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 82

Türkiye Basketbol Ligi

Salon: Selçuklu Belediyesi

Hakemler: Recep Ankaralı, Özlem Yalman, Fatih Arslanoğlu

Torku Konyaspor: Bremer 12, Mesut Ademoğlu, De Vries 28, Ogün Sevinç, Williams 6, Warrick 20, Cihan Amasyalı, Rasic 14, Guinn 5

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Wright 17, Jenkins 14, Caner Topaloğlu 5, Balazic 12, Stepheson 5, Fikret Can Akın, Dusan Cantekin 6, Vujacic 6, Markota 17

1. periyot: 13-21

Devre: 28-40

3. periyot: 57-57

Beş faulle çıkan: 39:07 Balazic (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

 

KONYA (AA) - Türkiye Basketbol Ligi'nde Torku Konyaspor, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 85-82 yendi.

Müsabakaya iki takım da hücumda etkili başladı. Torku Konyaspor, Williams ve Bremer ile sayı üretirken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise Wright, Jenkins, Caner ve Stepheson ile karşılık verdi. İlk 5 dakika 10-4 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. İstanbul Büyükşehir Belediyessporlu Lazajic ve Wright'a, Bremer-Williams ikilisiyle karşılık veren Torku Konyaspor, farkı 5 sayıya (9-14) indirdi. Son dakikaları karşılıklı basketlerle geçen ilk periyot, 21-13 İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğüyle tamamlandı. 

İkinci periyoda Warrick'in smacıyla başlayan Torku Konyaspor, savunmasını da sertleştirdi. Bremer'ın sürüklediği Torku Konyaspor, Dusan ve Vujacic'i durduramadı. Konuk ekip, çeyreğin bitimine 6 dakika kala farkı 10 sayıya (17-27) çıkardı. Dusan ile boyalı alanda etkili oynayan misafir takım, Markota'nın desteğiyle farkı açmaya devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Warrick, Rasic ve Bremer'ın sayılarıyla farkı 5 sayıya kadar indiren Torku Konyaspor karşısında Balazic ve Stepheson'ın peş peşe sayılarıyla farkı tekrar açtı ve soyunma odasına 40-28 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor oldu. Torku Konyaspor'un 3 hücümdan boş dönmesini fırsat bilen konuk ekip, Jenkins ve Markota ile sayı bularak farkı 18 sayıya (28-46) yükseltti. Toparlanan ve hücumda isabetli atışlar kaydetmeye başlayan Torku Konyaspor, De Vries ve Rasic'in sayılarıyla farkı kapatmaya başladı. Boyalı alanda Morata ve Stepheson'ı durduran konuk ekip, farkı 10 sayıya (39-49) indirdi. Rasic ve De Vries ile dış atışlarda, Warrick'le de boyalı alanda etkinliğini sürdüren Torku Konyaspor, maçın başından beri ilk kez eşitliği sağladı: 52-52. Kalan bölümde eşitlik bozulmadı ve 3. çeyrek, 57-57 sona erdi.

Torku Konyaspor, boyalı alandaki sert savunmasını, son periyotta da sürdürdü. Guinn ve Warrick ile basketler bulmaya devam eden ev sahibi, aradaki farkı 8 sayıya (65-57) çıkardı. Rakibinin Wright ve Balazic ile bulduğu sayılara, De Vries, Guinn ve Warrick ile karşılık veren Torku Konyaspor, son 4 dakikaya 69-67 önde girdi. Torku Konyaspor, son 9.1 saniyesine 82-82 eşitlikle girilen karşılaşmayı, son hücumda kaydettiği 3 sayılık basketle 85-82 kazandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber