Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 28 Kasım 2014 - 11:08 Yorum: 0

"Türkiye Basketbol Ligi, Avrupa'nın en zor ligi"

Banvit Başantrenörü Lukic: "Tabii ki Türkiye'dekine yakın ligler var; İspanya, Rusya gibi ama burada antrenör olduğum için değil, bu benim gerçek düşüncem. Türkiye liginin onlardan bir basamak, bir tık daha ileride olduğuna inanıyorum"

'Türkiye Basketbol Ligi, Avrupa'nın en zor ligi'

BALIKESİR (AA) - AHMET PESEN - Banvit Basketbol Takımı Başantrenörü Zoran Lukic, Türkiye Basketbol Ligi'nin, kendisine göre bu alanda Avrupa'nın en zor ligi olduğunu söyledi.

Lukic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye liginin zorluğunun, takım kadroları ve antrenörlere bakıldığında görülebileceğini anlattı.

Türkiye Basketbol Ligi'nin mücadele yönünün çok güçlü olduğunu vurgulayan Lukic, "Türkiye Basketbol Ligi, bana göre Avrupa'nın en zor ligi. Tabii ki Türkiye'dekine yakın ligler var; İspanya, Rusya gibi ama burada antrenör olduğum için değil, bu benim gerçek düşüncem. Türkiye liginin onlardan bir basamak, bir tık daha ileride olduğuna inanıyorum" dedi.

Lukic, böyle zor ve mücadeleci ligde yer alan takımların sistemli olması gerektiğini bildirdi.

Lig mücadelesinde ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Lukic, şöyle konuştu:

"Genç oyuncularımın Türkiye liginde bize daha çok yararlı olmasını, daha çok konsantre olmalarını istiyorum. Bugüne kadar bize yararlı oldular fakat son zamanlarda kendilerinden pek randıman alamıyoruz. Birkaç maç oynayınca 'Tamam, işimizi yaptık' demiş olabilirler. Özellikle genç oyuncuysanız her gün, her antrenman, her maç üzerine koyarak bir şeyleri kanıtlamanız gerekiyor. Her maçta maksimumu vermeniz gerekiyor. Ben de onlardan bunu bekliyorum. Öncelikli beklentim, genç oyuncuların takıma daha çok yardımcı olması."

Sırp teknik adam, ligde oynadıkları 7 müsabakadan 5'ini kazandıklarını hatırlattı.

Bandırmalı sporseverlerin desteklerinden çok memnun kaldığına dikkati çeken Lukic, "Salonda mücadele ederken 6'ncı oyuncumuz gibi yanımızdalar. Bu destek dolayısıyla onlara teşekkür borçluyum" ifadesini kullandı.

Zoran Lukic, pek çok Türk basketbolcunun, Avrupa takımlarında hatta Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) oynayıp başarılı olabilecek kapasitesi bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber