Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 21 Eylül 2014 - 20:35 Yorum: 0

Türkiye birçok felakette yardımımıza koştu

AFAD kampını ziyaret eden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, "Türkiye sadece şimdi değil, geçmişte de yaşadığımız birçok felakette yardımımıza koştu" dedi.

Türkiye birçok felakette yardımımıza koştu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Duhok'ta mülteciler için yaptığı Şarya Kampı'nı ziyaret etti. 

Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ile IKBY hükümetinden bir takım bakan ve yetkililer de Barzani'yle kampa geldi. 

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya nazaran 4 bin çadırdan oluşan kamp sahasını yerinde inceleyen Barzani, yardımları nedeni ile Türkiye'ye teşekkür ederek, 'Türkiye sadece şimdi değil, geçmişte de yaşadığımız birçok felakette yardımımıza koştu. AFAD'ın, Kürdistan'ın başka bölgelerinde de kampları var. Türkiye hükümetinin ve AFAD'ın, bu özellikte 11 bin benlik bir kamp daha kuracağı haberi bizi bununla beraber sevindirdi' ifadelerini kullandı. 

AFAD yetkililerine çabalarından ötürü teşekkür eden Barzani, 'Kürdistan hükümeti olarak, kamp kurma çalışmalarında her çeşitli kolaylığı ve desteği verdiklerini' dile getirdi. 

Kürt Bölgesel hükümetinin açıklamasında, kamptan övgüyle bahsedildi. Açıklamada Şarya Kampı'nın kışın soğuk şartları düşünülerek hazırlanmış 4 bin çadırdan oluştuğu belirtilerek şunlar kaydedildi:

'Banyo, ayakyolu  ve çamaşır yıkama için kabinelerin kurulduğu kampta, çadırlara elektrik sistemi bağlandı. Çadırlar yanmaya, soğuk ve güneş ışınının etkisine karşı korumalı.'

AFAD'dan tahsil edilen bilgiye göre Duhok'un Şarya beldesinde 650 dönüm piyasa üstüne kurulan kamp, 20 bin kişi kalacak biçimde hazırlanıyor. 

Muhabir: Muhammet Kurşun

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber