Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Eylül 2014 - 20:05 Yorum: 0

Türkiye cazibe merkezi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, "Etrafımızdaki bütün sıcaklığa, çalkantıya, ateşe, istikrarsızlığa rağmen Türkiye barış adası gibi yatırım çekmeye devam ediyor. Bölge olarak baktığımızda Türkiye cazibe merkezi" dedi.

Türkiye cazibe merkezi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 'Etrafımızdaki tüm sıcaklığa, çalkantıya, ateşe, istikrarsızlığa karşın Türkiye sulh adası bunun şeklinde kazanç çekmeye devam ediyor. Bölge şekilde baktığımızda Türkiye cazibe merkezi' dedi.

Canikli, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentin nüfusunun artmaya başlamasının sevindirici olduğunu, teşvik politikalarının fazla fazla ciddiyet taşıdığını söyledi.

 Çankırı'ya yatırımcının gelmesinin hem teşvik politikaları hem de yatırımcının ülkenin geleceğiyle ilgili tasa duymamasıyla ilgili olduğuna belli eden Bakan Canikli, bunun da göçün önüne geçilmesine yardım sağladığını dile getirdi.

Canikli, AK Parti iktidarının kaynakları ülkenin her yanına eşit dağıtmak için savaş verdiğini vurgulayarak  'Geçmişle kıyaslandığında yatırımlarla ilgili yapılan düzenlemeler devrim niteliğindedir. Bunlar sürekli günün koşullarına kıyasla yenilenmelidir. Biz de bunu yapıyoruz' diye konuştu. 

Dünyanın çalkantılarla uğraştığını dile getiren Canikli, 'Etrafımızdaki tüm sıcaklığa, çalkantıya, ateşe, istikrarsızlığa karşın Türkiye sulh adası bunun şeklinde kazanç çekmeye devam ediyor. Bölge şekilde baktığımızda Türkiye cazibe merkezi. Balkanların, Orta Doğu'nun, Kuzey Afrika'nın amaç şekilde gördüğü bir ülke. Türkiye'ye yatırımlar sürüyor' ifadesini kullandı.

Bakan Canikli, Türkiye'nin zinde bir ekonomiye sahip olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

'Bugüne kadar fazla fazla test edildi, 'Türkiye ekonomisi ufak bir dalgada ziyan görür' denildi. Teste tabi tutuldu. Elbette süre vakit ufak tefek zararlar görüldü, bu kaçınılmaz. Geçmişte  'Amerika ve Avrupa ekonomisi hapşırdığı süre Türkiye zatürre olur' denirdi. Bu gerçekti, en ufak bir sorun olduğunda biz bunun bedelini fazla fazla ağır öderdik. Şimdi Amerika, Avrupa zatürre oluyor, biz yalnızca hapşırıyoruz. Bu zinde bir ekonomik temellerin atıldığını gösteriyor. Türkiye kazanç üssü olmaya devam edecek.'

Görüşmenin peşinden Vali Özcan, Canikli'ye tuz lambası armağan etti.

ETİKETLER: Türkiye , cazibe , merkezi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber