Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Ocak 2018 - 14:38 Yorum: 0

Türkiye Diyanet Vakfından üniversite öğrencileri için yarıyıl kampı

Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye'deki ilahiyat fakültelerinde eğitim gören İlahiyat Akademi öğrencileri ile Özel Akademi burslusu öğrencilerine yönelik...

Türkiye Diyanet Vakfından üniversite öğrencileri için yarıyıl kampı

Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye'deki ilahiyat fakültelerinde eğitim gören İlahiyat Akademi öğrencileri ile Özel Akademi burslusu öğrencilerine yönelik yarıyıl kampı düzenleniyor.

Öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmak, fakültelerin akademik ortamlarını desteklemek, eğitim-öğretim açısından olumsuz koşullarda bulunan gençlere manevi ve maddi destek sunmayı hedefleyen programa, Türkiye'deki 18 farklı üniversiteden 350 öğrenci katılıyor. Türkiye Diyanet Vakfının bu yıl Ankara'da düzenlediği yarıyıl kampı, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli'nin konuşmasıyla başladı. Türkiye Diyanet Vakfının faaliyetleri ve günümüz dünyasının mevcut durumu üzerine gençlere hitap eden Serenli, bugün Müslüman bilincinin inşasına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Kampa katılan öğrencileri "Türkiye Diyanet Vakfının akademik temsilcileri" olarak gördüklerini belirten Serenli, şöyle konuştu:

"Okuduğunuz üniversite ve hocalarınız sizlerin değerli bilgilere ulaşmasına vesile oluyor. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bizler de sizlerin bu bilgiler doğrultusunda bir misyonunuzun olmasına katkıda bulunmak için çaba gösteriyoruz. Öncelikle bugün elzem ihtiyaçlarımız arasında bulunan bir Müslüman bilinci nasıl inşa edilebilir, bu konuda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda sahih bilgiye ulaşabilmeniz için siz gençlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Müslüman bilinci nasıl oluşur? Öncelikli olarak İslami anlamda ilim tahsil etmelisiniz. İslami ilim tahsil ederken ana kaynaklarımız Kur'an ve sünnet ve de İslam toplumlarının yaşadığı tarihi tecrübeleri iyi bir şekilde anlamalısınız."

Peygamber Efendimizin (s.a.v) Veda Hutbesi'nde ifade ettiği "Ey mü'minler! Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah'ın kitabı Kur-ân-ı Kerim ve peygamberin sünnetidir" sözlerini hatırlatan Serenli, "Bugün İslam coğrafyasına baktığımızda pek çok ülke, pek çok hizip, grup ve anlayış var. Bizler İslam'ın doğru bilgisini anlatmak, aktarmakla mükellefiz. İslam'ın doğru bilgisini öğrenir, Kur'an ve sünnete tabi olursak o zaman yeryüzünde medeniyeti inşa eden, Müslüman bilinci oluşturan bizler oluruz. Bunun olabileceği ile ilgili geçmişte pek çok örnek olduğu gibi bugün de bu böyledir" diye konuştu.

"Alanınızda uzman olmalısınız"

Türkiye Diyanet Vakfının önem verdiği eğitim projeleriyle bugün İslam dünyasında yaşanan pek çok eksikliğin giderilmesini hedeflendiğini belirten Serenli, "Günümüz dünyasında bugün İslam'ın asli kaynaklarından beslenmiş, onu yaşayan ve aktaran bilge insanlara ihtiyaç var. Türkiye Diyanet Vakfı olarak eğitime verdiğimiz destekler bu anlamda önemli bir konumda. Siz değerli gençlerimizle bu ihtiyacın eksikliğini birlikte tamamlamak istiyoruz. Sizler her biriniz elinizden gelen gayreti göstererek alanınızda uzman olmalısınız" dedi.

"İnsanlık ailesine karşı sorumluluklarımız var"

"Yaşadığımız yüzyılda Türkiye Müslümanları olarak insanlık ailesine karşı sorumluluklarımız var" diyen Serenli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlmi sorumluluklarımız var, ahlaki sorumluluklarımız var ve ameli sorumluluklarımız var. Tarihi süreç içerisinde yaşadığımız topraklar İslam dünyasına asırlarca önderlik yaptı. Dün nasıl dünyanın bir ucundaki mazluma ümit olduysak, bugün de aynı şekilde ümit olmaya devam ediyoruz. Ne kadar güçlü olursak o kadar milletimizin yardım elini ulaştırabiliriz. Şu an durumu biliyorsunuz, pek çok ülkede Müslümanlar mazlum durumda. İşte tam da bu vakitte Müslümanların ayağa kalkabilmesi bizim elimizde. Nerede garip varsa oraya koşmaya çalışıyoruz. Bu iyilik yürüyüşünü siz gençlerimizle birlikte sürdürüyoruz, sizler de bu iyiliğin parçasısınız. Bu ümmetin sizlerden çok büyük beklentileri var. Sizlerin bu beklentileri karşılıksız bırakmayacağınıza inanıyor, yanınızda olmaya gayret gösteriyoruz."

Ankara'da başlayan ve 25 Ocak tarihine kadar devam edecek olan TDV yarıyıl kampında alanında uzman 18 farklı konuşmacı öğrencilere hitap edecek. Kamp çerçevesinde aynı zamanda öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber