Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 29 Haziran 2016 - 12:53 Yorum: 0

Türkiye Dünyanın En Cömert Ülkesi Oldu

2016 Küresel İnsani Yardım Raporu'na göre Türkiye, 2015 yılında milli gelire oranla en fazla insani yardım yapan dünyanın en cömert ülkesi oldu.

Türkiye Dünyanın En Cömert Ülkesi Oldu

2016 Küresel İnsani Yardım Raporu'na göre Türkiye, 2015 yılında milli gelire oranla en fazla insani yardım yapan dünyanın en cömert ülkesi oldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı gibi kurumları ile dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mağdurların yaralarını saran Türkiye, 3.2 milyar dolar ile Amerika'dan sonra dünyada en fazla insani yardım yapan ikinci ülke oldu. Türkiye'yi İngiltere, AB kurumları ve Almanya takip etti. 2015 yılında ABD'nin ardından en çok uluslararası insani yardım yapan ikinci ülke konumuna gelen Türkiye, 2015 yılında milli gelire oran bakımından yüzde 0.37 ile dünyada en fazla insani yardım yapan ülke oldu.

İNSANİ YARDIMLARDA GEÇEN YILA GÖRE ARTIŞ SAĞLANDI

Rapora göre dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkesi olan Türkiye'nin yaptığı insani yardımlarda geçen yıla oranla yüzde 31'lik bir artış yaşandı. Türkiye'nin 2014 yılında yaptığı insani yardım miktarı 1,6 milyar ABD doları iken, 3,2 milyar ABD doları ile geçen yıl iki katına ulaştı. 2015 yılında milli gelire oran bakımından en fazla yardım yapan ülkeler olarak Türkiye'yi Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, İsveç, Lüksemburg takip etti. Rapora göre milli gelire oran bakımından en fazla yardım yapan ilk 3 ülkenin Müslüman ülkeler olması dikkat çekti. ABD ise, yüzde 0.04 oran ile 19. sırada yer aldı. 2014 yılında dünyada gerçekleşen insani yardım tutarı 25,1 milyar ABD doları iken, 2015 yılında 28 milyar ABD doları gibi rekor bir seviyeye ulaştı. Türkiye'nin gerçekleştirdiği 3,2 milyar ABD dolarlık insani yardım, geçen yıl dünyada yapılan yardımın yüzde 11'ini oluşturuyor.

Dünyada en çok insani yardım ise 2 milyar ABD doları ile Suriye için yapıldı. Suriye'yi 1,5 milyar ABD doları ile Güney Sudan, 1,16 milyar ABD doları ile Irak ve 1,16 milyar ABD doları ile Filistin izledi.

Türkiye, Suriye krizi mağdurları için ilk günden bu yana din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardımlarına devam ediyor. Bugün dünyada en çok Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olan Türkiye; AFAD, Türk Kızılayı ve TİKA gibi kurumları ile Suriyeli sığınmacılara daha rahat bir hayat sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

NEREDE MAZLUM VARSA TÜRKİYE TİKA ELİYLE ORADA

Son 5 yılda faaliyet coğrafyasını genişleten TİKA ise, bugün 54 ofisiyle 140'ı aşkın ülkede faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede faaliyet coğrafyasında tarımdan sağlığa, eğitimden idari sivil alt yapıların desteklenmesine kadar birçok alanda on binlerce projeyi hayat geçiren TİKA, projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. TİKA, dünyanın her neresinde olursa olsun ırk, dil, din ayrımı gözetmeksizin mazlumlara el uzatıyor.

Türkiye Dünyanın En Cömert Ülkesi Oldu

Türkiye Dünyanın En Cömert Ülkesi Oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber