Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Haziran 2019 - 11:48 Yorum: 0

Türkiye Festivali Rusya’da milyonlara ulaştı

Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da düzenlenen Türkiye Festivali, Rus halkının büyük ilgisi ile sona erdi.

Türkiye Festivali Rusya’da milyonlara ulaştı

Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da düzenlenen Türkiye Festivali, Rus halkının büyük ilgisi ile sona erdi. Ruslar, 3 günde 133 bin kişinin ziyaret ettiği festivalin uzatılmasını ya da yılda iki kere düzenlenmesini istedi. 100'ün üzerinde basın mensubu ve blogger'ın da birebir takip ettiği festival Rusya'da milyonlara ulaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Birliği (TTYD) koordinasyonunda Rusya'da organize edilen Türkiye Festivali, Pazar günü gerçekleştirilen final ile sona erdi. Bu sene 3'üncüsü gerçekleştirilen ve yine büyük ilgi gören festival, özellikle hafta sonu tatilinin devreye girmesi ile büyük bir ziyaretçi kitlesini ağırladı. 100'ün üzerinde sanatçının katıldığı festivalin en çok ilgi gören bölümü ise tatil çekilişleri oldu. Festival kapsamında günde 3 kez çekiliş gerçekleştirilirken, bu çekilişler sonucunda otellerin desteği ile 100 çift Türkiye tatili kazandı.

Stantlar önünde metrelerce kuyruk oluştu

Türkiye'nin kültürel ve turizm zenginliklerini gözler önüne seren festival, renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. İlk gün yağan yağmura rağmen 20 bin kişiyi ağırlayan festivali ikinci gün 53 bin, üçüncü gün de 61 bin kişi ziyaret etti. Yürümekte zorlanan ziyaretçiler, stant ve çadırlar önünde metrelerce kuyruk oluşturdu. Festival Rus basınının da büyük ilgisini gördü. 100'ün üzerinde basın mensubu ve blogger'ın birebir yakından takip ettiği festival, Rusya'da milyonlara ulaştı. Basın mensubu ve bloggerlar'ın paylaştığı birbirinden renkli görüntüler, Türkiye'nin zenginliklerini gözler önüne serdi.

"Kendilerini Türkiye'de hissettiler"

Türkiye'nin zenginlikleri ile bezenen 165 dönümlük park tıka basa dolarken, gördükleri yoğun ilgi turizmcileri memnun etti. 3 gün boyunca kendilerini Türkiye'de hisseden Rus halkı da festivalin uzatılmasını ya da yılda iki kere yapılmasını istedi. Türkiye Festivali Koordinatörü Haluk Özsevim, bu sene üçüncü kez gerçekleştirdikleri festivalin yine büyük bir ilgi ile karşılandığını söyledi. Festivali 3 günde 133 bin 600 kişinin ziyaret ettiğini belirten Özsevim, "Rus halkının ilgisi bizi şaşırtmadı. Çünkü Rus halkı Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyor. Biz de Türkiye'nin ve Türklerin sevgisini göstermek için 3 gün boyunca ülkemizin renklerini Moskova'ya taşıdık. İlk gün yağan yağmura rağmen yaklaşık 20 bin kişi ıslanmayı göze alıp festivali ziyaret etti" dedi.

Rus pazarı için artı değer katacak

Festivalin herkesi mutlu ettiğini ifade eden Özsevim, "Katılımcısından ziyaretçisine kadar herkes festivalden mutlu ayrıldı. Turizm değerlerimizi, turizm destinasyonlarımızı ve turistik tesislerimizi Rus halkı ile buluşturduk. Stant ve çadırlar önünde metrelerce kuyruklar oluştu. Bu durum bizi fazlasıyla mutlu etti. Bu durum da şunun göstergesidir; Ruslar Türkiye'den vazgeçmeyecek ve yapılan her türlü tanıtım ve organizasyon Rus pazarına artı değer katacaktır. Biz festivalimizin Türkiye'nin imajına ve turist sayısına katkı sağladığına inanıyoruz. Rus halkı festivalin bitmesini istemedi, hatta yılda iki kere düzenlenmesini isteyenler oldu" diye konuştu.

Haluk Özsevim, festivale destek veren başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Moskova Büyükelçiliği, Antalya Valiliği, İstanbul Valiliği, belediye başkanları, TÜRSAB, TÜROFED, TTYD ve festivale destek veren otel, tur operatörü, turizmciler, firma, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Türkiye Festivali Rusya’da milyonlara ulaştı

Türkiye Festivali Rusya’da milyonlara ulaştı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber