Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 24 Ekim 2014 - 19:18 Yorum: 0

Türkiye Futsal Şampiyonası

Alanya'da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Futsal Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı

Türkiye Futsal Şampiyonası

ANTALYA (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından Alanya Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Futsal Şampiyonası’nın açılış seremonisi Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Down sendromlu, mental ve otizmli sporcuların bir araya geldiği şampiyonanın açılış seremonisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

25 ilden, 36 spor kulübünün katıldığı şampiyonanın açılış töreninde konuşan TOSSFED Başkanvekili Sadettin Aksoy, Alanya'da kendilerine gösterilen ilginin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Amaçlarının özel sporcuların eksiklerini gidermek olduğunu ifade eden Aksoy, "Amacımız bu eksiklikleri gidererek uluslararası düzeyde başarılı sonuçlar almak. Örneğin yakında spor okullarına yönelik çalışmalarımız olacak. Burada öncelikle basketbol, futbol ve voleybol okulları açılacak" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ise Türkiye'de engelli futbolun gelişimi konusunda Avrupa'da tek federasyon olduklarını söyledi.

Bu tarz organizasyonlara katılarak stratejik işbirliğine gittiklerini kaydeden Gürsoy, "Futsal ve futbol liglerinin süper lig formatında olması için çaba gösteriyoruz. Bu işbirliği çerçevesinde süper lig formatına geçmiş bir organizasyonun kamuoyunda daha çok yer alacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak da "Hedefimiz Alanya'da spor faaliyetleri sayısını arttırmak ve 7'den 77'ye her kesime ulaşmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından organizasyona katılan kulüplerin yetkililerine plaket verildi.

Türkiye Futsal Şampiyonası'nda maçlar yarın 09.00'da başlayacak. Karşılaşmalar, 75. Yıl Spor Salonu, Atatürk Spor Salonu ve ÖHEP Koleji Spor Salonu'nda yapılacak.

Şampiyona 27 Ekim Pazartesi sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber