Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 21 Eylül 2014 - 15:03 Yorum: 0

Türkiye-Güney Kore dostluğuna "fotoğrafla" katkı sunacaklar

Ereğli Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği ile Güney Kore Gwangjin-gu Fotoğraf Derneği, kentlerinde açacakları fotoğraf sergileri için ortak çalışma yapma kararı aldı

Türkiye-Güney Kore dostluğuna 'fotoğrafla' katkı sunacaklar

KONYA (AA) - Ereğli Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFODER) ile Güney Kore Gwangjin-gu Fotoğraf Derneği (PSG), sergilerinde fotoğraf paylaşımı yapmak için işbirliği kararı aldı.

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (FIAP) Kapadokya'da yapılan 32. Kongresi ve Uluslararası Fotoğraf Şöleni'nde bir araya gelen her iki derneğin yöneticileri, tanışarak ortak çalışma yapmak için görüş birliğine vardı.

ANFODER Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Görür, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ereğli ile Seul kentine bağlı bir ilçe olan Gwangjin'in yıllar önce kardeş şehir olduğunu, bu dostluğu fotoğraf sanatçıları olarak pekiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kapadokya'daki toplantıda Güney Kore'den gelen fotoğraf sanatçılarıyla tanışma fırsatı bulduklarını anlatan Görür, karşılıklı işbirliği yapma ve ortak proje geliştirme konusunda fikir birliğine vardıklarını belirtti.

Her iki ülke fotoğrafçıları için hem sanatsal hem de kültür alışverişi anlamında çok değerli ve anlamlı bir gelişme kaydettiklerini vurgulayan Görür, şöyle konuştu:

"Kapadokya'da, Güney Koreli kardeşlerimizle yaptığımız görüşmelerimizde ortak fotoğraf sergileri ve takası, ülkeler arası fotoğraf gezileri gibi konularda birlikte çalışma kararı aldık. PSG Başkanı Seung-Ryul Yoo, ekim ayında Seul şehrinde fotoğraf sergisi açacaklarını, bu sergide bizim de fotoğraflarımızla yer alabileceğimizi, ilk sanatsal ve kültürel işbirliği adımını bu şekilde atmak istediklerini belirtti. Biz de bu istek ve işbirliği düşüncelerinden dolayı büyük onur ve mutluluk duyduğumuzu ifade ettik. Teşekkürlerimizle birlikte işbirliğine hazır olduğumuzu kendilerine ilettik."

Ekim ayında Kore'de açılacak sergiye gönderecekleri 20 fotoğrafı belirlemek için seçici kurul oluşturarak çalışmalara başladıklarını anlatan Görür, fotoğraflarda gerekli ölçümlendirme ve düzenleme çalışmalarını da yaptıktan sonra elektronik posta yoluyla Güney Kore'ye göndereceklerini kaydetti.

Gelecek yıl  ortak sergi açılışının sorumluluğunun ANFODER'de olduğunu bildiren Görür, "Ereğli ve Gwangjin kardeş şehir protokolüne, Kore ve Türk milletlerinin dostluğuna ANFODER olarak katkı sağlayabiliyorsak, ülkemizi, insanımızı, fotoğraf sanatımızı, temsil noktasında karınca kararınca katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber