Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ekim 2017 - 12:23 Yorum: 0

Türkiye-Güney Kore dostluğuyla "Barış için Sanat"

Türkiye ile Güney Kore'nin diplomatik ilişkilerinin 60'ıncı yılında, Çankaya Belediyesinin destek verdiği "Barış için Sanat" sergisi Galeri Çankaya'da...

Türkiye-Güney Kore dostluğuyla 'Barış için Sanat'

Türkiye ile Güney Kore'nin diplomatik ilişkilerinin 60'ıncı yılında, Çankaya Belediyesinin destek verdiği "Barış için Sanat" sergisi Galeri Çankaya'da açıldı.

Türkiye ile Güney Kore'nin diplomatik ilişkilerinin 60'ıncı yılında "Barış için Sanat" sergisi açıldı. Türk ve Güney Koreli sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi günümüz kaos ortamında barışa duyarlılığın göstergesi olması bakımından büyük önem taşıyor.

Serginin açılış konuşmasını yapan Güney Kore Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, "Türkiye ile Güney Kore ilişkilerinin 60'ıncı yılını kutladığımız bir dönemde bu serginin yapılmasına katkı sunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e teşekkür ederim. Türkiye'de bulunduğu için Türk sanat eserlerine bağlılık hissediyorum. İkili ilişkilerin 60'ıncı yılı olmasının yanı sıra Ankara'nın bir kültür şehri olması bakımından da bu sergi çok anlamlıdır" dedi.

İki ülke arasındaki dostluğun kültürel anlamda da hayata geçtiği sergiye, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, ünlü ressam Bedri Baykam, Güney Kore Sanat ve Kültür Federasyonu Başkanı Ho Chul Kyung ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkiye ile Güney Kore ilişkilerine kültürel anlamda da katkı sağlayan etkinliklerden birisi olan sergi, Galeri Çankaya'da 31 Ekim'e kadar görülebilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber