Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 22 Aralık 2014 - 10:28 Yorum: 0

Türkiye Hokeyi Ortak Akıl Çalıştayı

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Karakan:

Türkiye Hokeyi Ortak Akıl Çalıştayı

ANTALYA (AA) - Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Türk hokeyinin Avrupa ve dünyada önemli bir noktaya geldiğini, 2015 yılının hokey yılı olacağını belirtti.

Hokey sporunun gelişmesi ve 2015 yılı stratejisinin belirlenmesi amacıyla Antalya'daki bir otelde düzenlenen Türkiye Hokeyi Ortak Akıl Çalıştayı'nda, hokey sporu çeşitli yönleriyle masaya yatırıldı ve 2015 yılı stratejileri belirlendi.

Çalıştaya başkanlık eden Karakan, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu okul sporları arasında yer alan hokeyin aynı zamanda üniversitelerde de önemli bir yere geldiğini, birçok üniversitede hokeyin ders olarak okutulduğunu kaydetti.

Düşük bir bütçeye sahip Türkiye Hokey Federasyonunun doğru yönetimle Türkiye'de ilk beş federasyon arasında yer almayı başardığını ifade eden Karakan, "En önemli hassasiyetimiz Türk milleti ve milletimizi temsil eden bayrağımızdır. Yurt dışında gerçekleştirilen bütün maçlarımızda milli takımlarımız Türk bayrağını en iyi şekilde temsil etmiş, önümüzdeki dönemde de temsil etmeye devam edecektir" dedi.

Karakan, 2015 yılının Türk sporu için hokey yılı olacağını dile getirerek, Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce takımın liglerde boy göstermesi, okullar ve üniversitelerarası hokey şampiyonalarının artmasının umutları güçlendirdiğini söyledi.

Karakan, "Çalıştayımızda geçmişi değerlendirirken 2015 yılı stratejilerimizi de belirledik. Türk hokeyi Avrupa ve dünyada önemli bir noktaya geldi. 2015 yılında Türk hokeyi uçuşa geçecek, 2015 yılı Türk sporu için hokey yılı olacaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber