Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır
Sami Er
Ekonomi 13 Mayıs 2016 - 14:44 Yorum: 0

“Türkiye İlaç Endüstrisinin İhracatı Cari Açığı Kapatıyor”

Orzaks İlaç Genel Müdürü Yunus E. Alimoğlu, ilaç endüstrisinin, cari açığın azalmasına olumlu katkı sağladığı söyledi.

“Türkiye İlaç Endüstrisinin İhracatı Cari Açığı Kapatıyor”

Orzaks İlaç Genel Müdürü Yunus E. Alimoğlu, ilaç endüstrisinin, cari açığın azalmasına olumlu katkı sağladığı söyledi.

Orzaks İlaç Genel Müdürü Yunus E. Alimoğlu, ilaç sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Türkiye toplam ilaç pazarının, 2015'te yüzde 15,5 büyüme ile 16 milyar 870 milyon TL'ye ulaştığını söyleyen Alimoğlu,cari açığın azalmasına olumlu katkı sağladığı belirtti. Kutu ölçeğinde yüzde 6,7 büyüme ile 1 milyar 950 milyon lira hacim gerçekleştiğini dile getiren Alimoğlu, "Aralarında, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği üyelerinin de yer aldığı 160 ülkeye ihracat gerçekleştiren Türkiye ilaç endüstrisinin ihracatı, yüzde 9,8 artarak 939 milyon dolara ulaştı. İlaç ithalatı ise yüzde 2,6 küçülerek 4,6 milyar dolar oldu. Böylelikle, ihracatın ithalatı karşılama oranı, 2010-2015 dönemindeki en yüksek oranına erişerek, yüzde 20,3 seviyesinde gerçekleşti ve ilaç endüstrisi, cari açığın azalmasına olumlu katkı sağladı. Orzaks, bugün bir çok ülkeye ihracat yaparak adından yine söz ettiriyor. Türkiye'ye, ithalat değil, ihracat yaparak döviz girdisi sağlayan, katma değer oluşturan ve kendi markalarını tüm dünya pazarında görmeyi arzulayan vizyon, bugün sonuç veriyor" dedi.

Alimoğlu açıklamalarına "5 yıldızlı IFOS onayının yanı sıra bir çok ödülle başarısını pekiştiren Ocean Balık Yağları, bugün sadece Türkiye'de değil, Belarus'tan, Moldovya'ya, Romanya'dan Suriye'ye olmak üzere, Somali, ve Irak pazarında da satışlarına hızla devam ediyor" şeklinde devam etti.

Sadece ürettikleriyle değil, geçen yıl gerçekleştirdikleriyle ve bu yılda devam eden sosyal sorumluluk projeleri ile de, Türk kültürüne ve geleceğine sahip çıkmanın ve toplumu sağlık konusunda bilinçlendirmeyi görev edindiklerini söyleyen Alimoğlu, "Gerek markalarımızın faaliyetlerini sınırlarımızın ötesine taşıma, gerekse de ürettiklerimizle ülkemizi başarıyla yurtdışında temsil etmenin bilinci, bundan sondan sonraki süreçte yaşayacağımız başarıların temel taşlarını oluşturuyor. Ocean Balık Yağı'nın Türkiye'deki başarısı bizim geleceğe güvenle bakmamızda ki en büyük etkendir, 2015 yılında saf balık yağı şurup kategorisinde Türkiye'nin 1. Tercihi olmayı başaran Ocean Balık Yağı'nın, uluslararası bir marka olması yolunda ilk adımları attık, bundan sonraki süreçte dünyadaki tüm omega 3 tüketicilerinin rahatlıkla ulaşabildiği bir Ocean markası görebilmek için çok çalışacağız" şeklinde konuştu.

Orzaks İlaç Dış Ticaret Müdürü Turan Seçkin ise "Türkiye'de yakaladığımız başarıyı dış pazarlara taşımak amacı ile çıktığımız yolda her geçen gün ilerleme kaydederek farklı kültürlerdeki pazarlara erişiyoruz. Temelde hedefimiz insanlara en iyiyi ulaştırarak onların beğenisini kazanmak ve Ocean markasını bir dünya markası haline getirmektir. Geniş ürün portföyümüz farklı pazarlara entegrasyonumuzu kolaylaştırırken, aynı zamanda sağlık ürünleri ve OTC ürünleri alanında, gelişen bir tecrübe ve bilgi dağarcığına sahip olduğumuzu kanıtlayıcı olarak tüketici ve partnerlerimiz nezdinde güven oluşturmaktadır. Bu güvene layık olmak için ve hedeflerimizin gereklilikleri doğrultusunda büyük bir azimle çalışıyoruz. Her geçen gün ürün portföyünü geliştirip, insan sağlığına katkı sunan Orzaks, içlerinde vitamin, mineral ve bitkisel ekstraktların da bulunduğu ürün portföyü 40'ın üzerindedir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber