Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 25 Ekim 2018 - 19:23 Yorum: 0

Türkiye ile Almanya arasında JETCO protokolü imzalandı

Türkiye ile Almanya arasında JETCO protokolü imzalandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türk ihracatçısının ve ticaret erbabının önündeki tüm engelleri...

Türkiye ile Almanya arasında JETCO protokolü imzalandı

Türkiye ile Almanya arasında JETCO protokolü imzalandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türk ihracatçısının ve ticaret erbabının önündeki tüm engelleri ve gecikmeye sebep olan şeyleri el birliğiyle ortadan kaldırmak için her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Türkiye ile Almanya arasında Türkiye Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) protokolü imzalandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ile imzaladığı protokol öncesi konuşarak, "Almanya siyasi, ticari ve ekonomik açıdan da ülkemizin en önemli ortaklarından birisidir. Önümüzdeki dönemde de ikili ticari ve ekonomik iş birliklerimizin yeni bir ivme kazanacağına inancım kesindir" ifadelerini kullandı.

"Türk ihracatçısının ve ticaret erbabının önündeki tüm engelleri ve gecikmeye sebep olan şeyleri el birliğiyle ortadan kaldırmak için her türlü desteği vereceğiz"

"Almanya, bizim en çok ihracat yaptığımız ülkelerin arasında birinci sıradadır" diyen Pekcan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Toplam 36 milyar dolarlık ticaret hacmimiz bulunmaktadır. Türkiye'de 7 binden fazla Alman yatırımcı firma bulunmaktadır. Alman yatırımlarının toplamı 9.3 milyar dolardır. Almanya'nın Türkiye'deki yatırımlarının da artarak devam edeceğine inanıyorum.

Türkiye olarak artık ticaret ve yatırımlarda daha teknolojik ve bürokratik engellerin kalktığı bir döneme geçiş yaptık. Gümrük işlemlerinde dijitalleşmeyi getirdik. Yetkilendirilmiş yükümlü statüsü verdik firmalarımıza. Yaklaşık 380 firmamız bu konumda ve ilk 50'nin içerinde 5 Alman firması bulunmaktadır. 18 firmamıza yerinde gümrükleme yetkisi verildi. Biz Türk ihracatçısının ve ticaret erbabının önündeki tüm engelleri ve gecikmeye sebep olan şeyleri el birliğiyle ortadan kaldırmak için her türlü desteği vereceğiz. Cumhurbaşkanımızın 27 Eylül'de Almanya'ya gerçekleştirdiği ziyaret bir dönüm noktası olmuştur. Bundan böyle sayın Altmaier ile birlikte daha çok projeler geliştirmeyi ve iki ülkenin ekonomik ve ticari gelişmelerine katkı sağlamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ise ikili ticari ve ekonomik ilişkileri yeni bir zemin üzerine inşa etmek istediklerini kaydederek, "Bir araya gelinmesi yeterli değil. Bunun her yıl tekrarlanması gerekiyor. Bakanlıklardan, ekonomiden, dış ticaret müsteşarlıklarından, aynı zamanda sektör temsilcilerinden de oluşan toplantılar olması gerekiyor. Şu anki konjonktüre baktığımızda dünya genelindeki oldukça önemli sorunların olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin önemli bir büyüme potansiyeli olduğunu görüyoruz. Bu protokole hem Alman tarafından hem Türk tarafından son derece önemli katılımlar olduğunu görüyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber