Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:10 Yedigöze İçme Suyu Arıtma Tesisinin yapımı hızla devam ediyor12:07 İstanbul Valisi Davut Gül, “ İstanbul’da kuralsızlığı kural olmaktan çıkara...12:06 MSB Kaynakları: (Terörle mücadele) "Irak’a sınır güvenlik sistemlerine iliş...12:05 Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler12:05 TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay Azerbaycan’da12:04 Çanakkale Kara Savaşları’nda hayatını kaybedenler ‘Yalnız Çam’da anıldı12:04 MSB Kaynakları: "(Almanya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ve Savunma Sanayiindek...12:03 Acıbadem Ankara Hastanesi Sporcu Sağlığı Ünitesi açıldı12:03 Aksaray’da kum silosundan düşen işçi ağır yaralandı12:03 İzmir ve Aydın’da FETÖ baskınları: 11 gözaltı12:02 Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi12:02 DPÜ Öğretim Üyesi Aygün’den, Üsküp’te “Anadolu Ekolojisinden” isimli sergi12:02 MSB Kaynakları:" (Almanya’nın Savunma Sanayiindeki Kısıtlamaları hakkında)...12:00 Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak12:00 Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti12:00 Elazığ’da hırsızlar kümesten 60 tavuk ve 2 kangal yavrusu çaldı, 11 tavuğu...12:00 MSB: "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü...11:59 MSB: "PKK terör örgütünün Irak tarafından ’yasaklı örgüt’ ilan edilmesi yön...11:59 Dilan Polat mahkemede gözyaşlarına boğuldu11:58 ’Yalancı veba’ martıları vurdu: Binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölme...
23 Nisan
Eğitim 21 Nisan 2017 - 17:33 Yorum: 0

Türkiye ile Kosova arasında bilimsel işbirliği için ilk adım atıldı

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, beraberindeki heyet ile birlikte yükseköğretimdeki işbirliği fırsatlarını değerlendirmek üzere İskenderun...

Türkiye ile Kosova arasında bilimsel işbirliği için ilk adım atıldı

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, beraberindeki heyet ile birlikte yükseköğretimdeki işbirliği fırsatlarını değerlendirmek üzere İskenderun Teknik Üniversitesini (İSTE) ziyaret etti.

Kosova Kızılhaç'ı Prizren Şube Başkanı Buyar Müfti ve Türk Kızılayı İskenderun Şubesi'nin gerçekleştirdiği kurumlar arası Kosova-Türkiye kardeşliği ve işbirliği kapsamında Hatay'a bir dizi ziyaret gerçekleştiren Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, amaçlarının Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkileri ve işbirliğini her alanda olduğu gibi yükseköğretim alanında da geliştirmek olduğunu söyledi.

İki ülkenin geçmişe dayanan sosyal ve kültürel bağlarının bugün de devam ettiğini belirten İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Kosovalı Bakanı İskenderun'da İSTE'de ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Üniversiteler arası işbirliğinin önemine dikkat çeken ve Kosova'da bulunan üniversitelerle işbirliğine her zaman hazır olduklarını ifade eden Rektör Dereli, özellikle Prizren ve Mitrovica Üniversiteleri ile öğrenci ve akademisyen değişimleri ve diğer alanlarda yapılabilecek işbirliği ile ilgili çalışmaların başlatıldığını ve ilk adımın böylece atıldığını belirtti. Ziyarette, bu üniversiteler ile "madencilik" ve "turizm" alanında işbirliği yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, Kosova'da üretilen ürünlerin fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunmasında İSTE Teknoloji Transfer Ofisi ile işbirliği yapılabileceği de kaydedildi.

Ziyarette, Bakan Mahir Yağcılar'a Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ercan Tan, Kosova Kızılhaç'ı Prizren Şube Başkanı Buyar Mufti, Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ve Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Gergin ve ilgili kuruluş temsilcilerinden oluşan geniş bir heyet eşlik etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber