Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
Sami Er
Ekonomi 02 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

Türkiye İnovasyon Haftası

TİM Başkanı Büyükekşi: "İhracat bir ülkenin özellikle kalkınmasında, refahın, istihdamın ve üretimin artmasında en önemli kaldıraç"

Türkiye İnovasyon Haftası

İZMİR (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatın bir ülkenin özellikle kalkınmasında, refahın, istihdamın ve üretimin artmasında en önemli kaldıraç olduğunu belirterek Türkiye'nin 1,60 dolar olan kilo başı ihracat fiyatını gelişmiş ülkeler seviyesi olan 3 doların üstüne mutlaka çıkarması gerektiğini söyledi.

Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında 19-20 Mart'ta Ekonomi Bakanlığı'nın katkıları TİM ve Ege İhracatçılar Birliği organizasyonunda İzmir'de düzenlenecek etkinlikle ilgili Swissotel Büyük Efes'de tanıtım toplantısı düzenlendi.

Burada konuşan Büyükekşi, Türkiye'nin, cumhuriyetin 100. yılında 2 trilyon dolar gayri safi milli hasıla, 25 bin dolar kişi başına gelir, 500 milyar dolar ihracat, dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına girmek gibi çok iddialı hedeflerinin olduğunu anlattı.

"İhracat bir ülkenin özellikle kalkınmasında, refahın, istihdamın, üretimin artmasında en önemli kaldıraç" diyen Büyükekşi, bunu yapabilmek için de yüksek teknolojiye ve katma değere mutlaka yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

Büyükekşi, "Kilo başı ihracat fiyatımız 1,60 dolar. Bunu gelişmiş ülkeler seviyesine 3 doların üstüne mutlaka çıkarmamız gerekiyor. 3 doların üstüne çıkarabilmek için de katma değeri artırmanın 4 yolu olduğunu söylüyoruz. İnovasyon, tasarım, Ar-Ge ve marka" diye konuştu.

İnovasyon Haftası'nı 3 yıldan beri düzenlediklerini, çok başarılı sonuçlar aldıklarını ifade eden Büyükekşi, geçen yıl İzmir buluşmasına 5 bin kişinin katıldığını, bu yılki etkinlikte ise bu rakamın artacağını düşündüklerini belirtti.

19-20 Mart'ta İzmir'deki etkinliğe İsveç'in partner ülke olduğunu, 2 gün boyunca çeşitli başlıklar altında panellerin, toplantıların, üniversite öğrencilerine yönelik kariyer etkinliğinin, öğrenci iş adamı buluşmasının düzenleneceğini ifade eden Büyükekşi, bu konuda herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Burada ortaya çıkacak bir değerin Türkiye ekonomisine, Ege ekonomisine katkı sağlayacağına işaret eden Büyükekşi, Güney Kore markası olan Samsung'un 2 bin 541 patent başvurusuyla dünya liderliğini elinde bulundurduğuna işaret ederek, "Biz kendimize Güney Kore'yi rol model ülke olarak alıyoruz. Güney Kore'nin 10 yıl önceki ihracatı 130 milyar dolardı, şu anda 500 milyar doların üzerinde" dedi.

Büyükekşi, Türkiye'nin Avrupa patent başvurularında bugün açıklanan rakamlara göre 2 basamak atlayarak 21. sıraya yükseldiğini sözlerine ekledi. 

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise etkinlikte dünyaca ünlü birçok isimin İzmir'e gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşacağını, birçok yenilikçi projenin de halkın beğenisine sunulacağını belirtti. 

Ege Bölgesi'nin ve İzmir'in iki gün boyunca birçok kurum, kuruluş, üniversite, KOBİ'yi bir araya getireceğine işaret eden Ünlütürk, "Topluma karşı sorumlulukla hareket eden bizlerin daha fazla işbirliğini geliştirmeye, bu doğrultuda İzmir'in ve bölgesinin geleceği için tek yumruk olmaya ihtiyacı var. Bölgemizdeki tüm paydaşların yoğun desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber