Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ağustos 2017 - 02:08 Yorum: 0

Türkiye “İstiklal Mücadelesi” şehitlerini andı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği kapsamında, Kurtuluş Savaşı şehitlerinden Er Osman, Er Emin ve...

Türkiye “İstiklal Mücadelesi” şehitlerini andı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği kapsamında, Kurtuluş Savaşı şehitlerinden Er Osman, Er Emin ve Trabzon'un Maçka ilçesinde şehit edilen Eren Bülbül anıldı.

Aziz şehitlerimizi yad etmek için Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan ve iki haftada bir düzenlenen "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği kapsamında, 19 Ekim 2016 tarihinde Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında, Kurtuluş Savaşı şehitlerinden Er Osman, Er Emin ve Trabzon'un Maçka ilçesinde şehit edilen Eren Bülbül'ün aziz ruhu için tören düzenlendi. Öğretmen Albay Erhan Altunok'un sunumuyla gerçekleştirilen törende duygusal anlar yaşandı.

Afyonkarahisar Sandıklı'da dünyaya gelen Er Osman için konuşan Altunok, "Mehmet Bey ve Fatma Hanım'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Boy attı, büyüdü, çiftçilik ve kunduracıkla meşgul oldu. Aynı köyden Fatma Hanım'la evlendi ve eşi hamileyken Kurtuluş savaşı başlamıştı. Silah altına alındı. Tınaztepe mevkiindeydiler ve Mehmet oğlu Osman hücum emri verildiği ilk andan itibaren geride bıraktıklarını hiç düşünmeden saldırıyordu düşmana. Göğsünde bir gül açtığında aklında hamile eşi Fatma vardı ve Fatma Hanım 85 yaşında son nefesine kadar onu bekledi" diye konuştu.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde şahadete eren Er Emin'i anlatan Altunok, şunları söyledi:

"Öksüzoğullarından Emin Bolu ili Aşağıçamlı Köyünde Tahir Bey ve Kamile Hanım'ın evladı olarak dünyaya geldi. Gençlik çağında Ayşe Hanımla evlendiler. Mahir adını verdiği bir oğlu geldi dünyaya. Mahir 5 yaşına bastığında emin vatan mücadelesi için cepheye koştu. Başkomutanlık Meydan Muharebesi Tahir oğlu Emin'in efsaneleştiği mevki oldu! Saldırırken amansızca düşmana şehadete erdi Er Emin. Son sözü şehadet oldu." (CNR-FT)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber