Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:56 Çankırı İl Sağlık Müdürü: “İhtiyaç halinde üzerimize düşen her türlü göreve...21:56 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı21:55 Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek21:48 Adalet Bakanı Tunç, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti21:47 Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklan...21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı21:43 Adalet Bakanı Tunç, Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı...21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın
Siyaset 25 Ekim 2014 - 12:03 Yorum: 0

Türkiye şimdi helikopter satıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ''Türkiye düne kadar, patates, soğan, sarımsak, kuru üzüm ve incir satıyordu. Şimdi helikopter satıyor'' dedi.

Türkiye şimdi helikopter satıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ''Türkiye düne kadar, patates, soğan, sarımsak, kuru üzüm ve incir satıyordu. Şimdi helikopter satıyor'' dedi.

Memur-Sen TOKİ 2. Etap'ta 1054 konutun anahtar teslim törenine katılmak için Elazığ'a gelen Güllüce, ilk şekilde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Burada matbuat mensuplarına değerlendirmede bulunan Güllüce, yapılan kalkınma hamleleri ile son 10-12 yılda Türkiye'nin her yerinde büyüme ve kalkınmanın devam ettiğini dile getirdi.

Kalkınmayla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ilişkin verilerden bahseden Güllüce, şunları kaydetti:

''Dün Çevre Yönetimi Genel Müdürü geldi ve bana 'Sayın bakan, 1 Ocak 2014'ten bugüne kadar, verdiğimiz ÇED raporu yani kazanç yapacakların miktarı ne kadar biliyor musunuz?' dedi. Dedim 'bilmiyorum, toplamam mümkündür değil.' 1 Ocak'tan düne kadar imzaladığımız kazanç ÇED raporu 90 katrilyon. Daha bizim önümüzde Kasım ve Aralık ayları var. Herhalde 100 katrilyonu bulacağız. Bu yatırım Türkiye'nin ne kadar geliştiğini, kalkındığını göstermekte bulunan ciddi bir rakam. Türkiye düne kadar, patates, soğan, sarımsak satıyordu, düzeyi üzüm, incir satıyordu. Şimdi helikopter satıyor.''

Bu durumun bir takım huzursuzluklar doğurduğunu izah eden Güllüce, ''Tabii bu durum bir takım huzursuzluklar da oluşturuyor, bir bölgeleri kıskandırıyor. Türkiye bundan böyle dünyanın en iri havaalanını oluşturan bir memleket biçimine geldi. O sebepten Türkiye üstünde fırıldak ve fesatlık hadiseleri yapılmaya çalışılıyor. Ama Türkiye'nin Anadolu kimyası taşıyan her yurttaşı birlik ve beraberliği sağlayarak bu hızı devam ettirecektir' diye konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber