Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 21 Ağustos 2016 - 16:18 Yorum: 0

Türkiye Su Jeti Şampiyonası 4. ayağı Beyşehir’de başladı

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Demokrasi şöleni" kapsamında Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve ilçe belediyesi işbirliği...

Türkiye Su Jeti Şampiyonası 4. ayağı Beyşehir’de başladı

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Demokrasi şöleni" kapsamında Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve ilçe belediyesi işbirliği ile Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünde ilk kez düzenlenen Türkiye Su Jeti Şampiyonası'nın 4'üncü ayak yarışları başladı.

Beyşehir Gölü'nün Vuslat Parkı sahilinde ve Eşrefoğlu Köprüsü önündeki açıklarda düzenlenen ve büyük bir heyecana sahne olan şampiyonanın bugünkü bölümünde ilk etap kapsamında drag, TMF GP, Fly Board, S1 ve S2 kategorilerinde yarışlar yapıldı. Yarışlar başlamadan önce su jeti sporcuları üzerilerine giydikleri ay-yıldızlı Türk bayrağı rengini taşıyan al renklere boyalı tişörtlerle göl kıyısında bir araya gelerek, 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından göl üzerinde nefes kesen müsabakalar çıkaran sporcuları tatlı su kıyılarında vatandaşlar büyük bir heyecan ve ilgiyle izledi. Yarışlar esnasında bazı su jetleri arıza yaparken, bazı sporcular da suya düştü. Yarışları Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, TMF Asbaşkanı Hamit Dizman da vatandaşlarla birlikte kıyıda izledi. Elindeki Türk bayrağıyla bir su jetine binen Belediye Başkanı Murat Özaltun, fly board kategorisinde yarışan sporcularla birlikte göl üzerinde Türk bayraklarıyla gösterisi de izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Dizman: "İzleyenlere nefes kesen dakikalar izlettiriyoruz"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Hamit Dizman, yarışları 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlediklerini ifade ederek, "Yine bir hafta sonu, yine yarışlarımızda Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun organize ettiği Türkiye Su Jeti Şampiyonası'nın 4. ayağını Beyşehir'de yapıyoruz. Büyük bir heyecan, büyük bir keyifle. İzleyenlere nefes kesen dakikalar izlettiriyoruz. Sporcularımız ve hakemlerimizle birlikte büyük bir koordine içerisinde. Sabah saygı duruşuyla, İstiklal Marşı'yla birlikte olduğumuzu, kenetlendiğimizi Beyşehir'de tekrardan dile getirdik. İstiklal Marşımızı okuduk, sporcularla, izleyicilerle birlikte bir mesaj verdik. Bu darbe girişiminde bulunup ülkemizi bölmek isteyenlere, dış mihraklar, iç mihraklar fark etmez ne olursa olsun bir olduğumuzu, birlikte olduğumuzu, kardeş olduğumuzu bir kez daha yineledik" dedi.

"23 sporcu dereceye girebilmek için mücadele ediyor"

Türkiye'de 3 yıldır bu şampiyonaları düzenlediklerini ve Beyşehir'deki yarışların en yüksek sporcu katılımına sahne olan bir şampiyona olduğunu dile getiren Dizman, Türkiye'nin değişik illerinden gelen 23 sporcunun dereceye girebilmek için mücadele verdiğini belirtti. Dizman, "Yarışlara gelince drag yarışıyla başladık. Drag yarışı hız yarışıdır, kalkış yarışıdır. 400 metre sonucunda kim öndeyse o kazanır. Drag yarışı sonuçlandı birinciliği Serkan Kokol aldı, İstanbul Su Jeti Spor Kulübünden. İkinciliği Ali Komşusu Antalya'dan, üçüncülüğü de yine Su Jeti Spor Kulübünden Kaan Şanver aldı. Bayanlar Kupası düzenlendi. Türkiye Motorculuk Federasyonu'nun en çok değer verdiği GP'ye de büyük bir katılım oldu. Güzel anlar yaşandı ve ilk etabı sonuçlandı. Öğleden sonra yapılacak ikinci etaplarla birlikte genel klasman puanları çıkartılacak. İnşallah bundan sonra da Beyşehir'de tekrardan geliriz. Sporcularımız, hakemlerimiz ve biz TMF yetkilileri Beyşehir'den gayet memnunuz, memnun olarak ayrılacağız onu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber