Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 23 Ekim 2014 - 16:04 Yorum: 0

Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgenaral Breedlove, Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri yakından ve dikkatli bir şekilde takip ettiklerini söyledi.

Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgenaral Philip M. Breedlove, Türkiye-Suriye sınırındaki olup bitenleri yakından ve dikkatli bir biçimde takip ettiklerini dile getirerek, 'Sadece Türkiye'nin değil başka devletlerin halini önemsiyor ve endişeleniyoruz. Müttefiklerimizden Türkiye'nin hevesleri doğrultusunda yapılması gereken her şeyi yapmaya hazırız' dedi.

İzmir'deki NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda komuta değişim işlemi töreninden sonra AA muhabirinin sorularını cevap veren Breedlove, NATO olarak Türkiye-Suriye sınırındaki tüm olup bitenleri yakından takip ettiklerini vurguladı.

ABD, Almanya ve Hollanda'nın patriot hava savunma sistemlerinin Türkiye'nin güneyine konumlandırmasında NATO müttefikliğinin güzel bir örneğinin sergilendiğini anlatım eden Breedlove, 'Türkiye bunları bizden diledi ve biz fazla fazla süratli bir biçimde hava savunma sistemini konuşlandırdık' diye konuştu. 

Breedlove, Türkiye-Suriye sınırındaki olup bitenleri yakından ve dikkatli bir biçimde takip ettiklerini dile getirerek, 'Sadece Türkiye'nin değil başka devletlerin durumunu önemsiyor ve endişeleniyoruz. Müttefiklerimizden Türkiye'nin hevesleri doğrultusunda yapılması gereken her şeyi yapmaya hazırız' ifadesini kullandı. 

NATO'nun Suriye üstüne sonuçlanmış bir planının olmadığını söyleyen Breedlove, şunları kaydetti:

'Bütün vakaları takip edip bu bölgede planlamalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Bizim açımızdan Türkiye hava alanının savunulması fazla fazla önemli. Türkiye'ye havadan desteğimizi sürdürmekteyiz. NATO'nun askeri operasyon kararları, müttefik devletlerin birlikte görüşüyle alınabilir. Irak ve Suriye'deki IŞİD tehdidine karşı verilecek bir kararda Orta Doğu'daki NATO ortaklarının ne söylediği çok önemli. Atılacak adımlarda tüm organ devletler uyuşmalı ve karar birliğine varmalı.'

Breedlove, Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırması üstüne gündeme getirdiği 'tampon bölge' önerisi hakkında, 'Bu konu konuşmak için fazla fazla erken nedeni ise yeni gündeme gelmiş bir fikir. ABD ve Türkiye'nin bu konudaki görüşmeleri devam ediyor. NATO bu görüşmeleri yorumdan ırak bir biçimde izliyor' dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber