Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güral:

"(Tur operatörleri) Bu konuda devletimiz de bazı tedbirler aldı. Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan gibi 11 ülkeden kalkan uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği verecek. Bu konu gündemde ama henüz gerçekleşmedi"

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güral:

KÜTAHYA (AA) - Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Güral, tur operatörlerinin çalışmalarına ilişkin, "Bu konuda devletimiz de bazı tedbirler aldı. Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan gibi 11 ülkeden kalkan uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği verecek. Bu konu gündemde ama henüz gerçekleşmedi" dedi.

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle bir araya gelen Güral, Türkiye'de elde edilen turizm gelirlerinin belirli bir yerde kalmadığını, her tarafa yayıldığını söyledi.

Avrupa Birliğinin Rusya'ya uyguladığı ambargodan dolayı gelirlerinin azalmasından kaynaklı Rus turistlerde azalma yaşandığını, bu durumun da Türkiye'yi olumsuz etkilediğini vurgulayan Güral, şöyle konuştu:

"İnsanların alım güçlerinde ciddi bir azalma var. Ruslarda azalma olursa bu, Türk turizmini ciddi bir şekilde olumsuz etkiler. Sadece Ruslarda değil, bu dünya ticaretini Avrupalılar farklı yapıyor. Rezervasyonları tam göndermiyorlar. Ellerinde tuttuklarını düşünüyorum. Bunlar, 'Fiyatları indirin' diyecek. Bu durum, turizmi etkilediği gibi turizmden geçimini sağlayan birçok kesimi de etkiler. Antalya ayakta duruyorsa bu turizm sayesindedir. Bu konuda devletimiz de bazı tedbirler aldı. Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan gibi 11 ülkeden kalkan uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği verecek. Bu konu gündemde ama henüz gerçekleşmedi. Bu destekle sanırım tur operatörleri biraz nefes alır. Hükümetimiz ikinci bir tedbir olarak da 400 bin ve üzerinde misafir getiren tur operatörlerine 50 milyon dolar, 100 milyon lira gibi bir kredi verecek. Tur operatörleri sıkıntıda olduğu için bankalar kredi vermek istemiyor. Tur operatörlerinin herhangi bir bankadan kredi çekmeleri halinde devletin bir fonu varmış, alacakları kredinin yüzde 75'inin teminatına devlet kefil oluyor. Kalan yüzde 25'ini de kendileri temin edecekler. Belki düşünülebilir, 'Neden böyle bir kefillik yapılıyor?' diye ancak böyle düşünülürse turizmdeki yara küçültülebilir. Bu durum tüm Türkiye'yi ilgilendiren bir şey. Turizm sektörüne verilecek destek önemli rakamlar ama elde edilecek gelirler daha da fazla olacaktır. Bu desteklemelerin bir an önce hayata geçmesi gerekiyor. Ayrıca nisan ve mayıs aylarını kapsayacak olan desteklerin daha da kapsamlı olması gerekiyor. Hükümetin de bu konuda düşünce veya çalışmalarının olacağını ümit ediyorum."

Güral, şu anki dolar kurunun, olması gereken yere yükseldiğine inandığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber