Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:02 Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretind...19:02 Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolan...19:01 Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...
Sami Er
Ekonomi 30 Ekim 2014 - 13:18 Yorum: 0

"Türkiye turizmde, İspanya'dan cazip hale gelebilir"

Thomas Cook Yönetim Kurulu Başkanı Tenzer:

'Türkiye turizmde, İspanya'dan cazip hale gelebilir'

AYDIN (AA) - Almanya merkezli dünyanın önde gelen tur operatörü Thomas Cook'un Yönetim Kurulu Başkanı Michael Tenzer, Alman turistlerin öncelikli tercihinde ilk sırada İspanya, ardından ise Türkiye'nin geldiğini belirterek, "Türkiye, İspanya’ya nazaran tarihi ve kültürel özelliklerini ön plana çıkararak daha cazip hale gelebilir" dedi.

Türkiye'ye en çok turist getiren turizm firmalar arasında yer alan Thomas Cook'un 2015 kataloğunun tanıtımı, yurt dışından davet edilen 70 gazetecinin katılımıyla Kuşadası'ndaki bir otelde gerçekleştirildi. 

Toplantıda konuşan firma Yönetim Kurulu Başkanı Tenzer, firmaları açısından Türkiye'nin İspanya'dan sonra ikinci önemli destinasyon olduğunu, bu nedenle toplantıyı Kuşadası'nda gerçekleştirdiğini belirtti. 

Türkiye'ye gelen turistlerin bir dönem ağırlıklı olarak güneydeki kıyı bölgelerinin tercih edildiğini, fakat son dönemlerde tesisleşmedeki artış ve kültürel hazinelerin tanınırlığının artmasıyla ziyaret imkanlarının daha geniş bir alana yayıldığını ifade eden Tenzer, bu alternatifleri ortaya koyarak Alman müşterileri tekrar tekrar Türkiye'ye çekme hedefinde olduklarını söyledi. 

Alman turistlerin dünya genelinde ilk sırada İspanya, ardından ise Türkiye'yi tercih ettiğini ifade eden Tenzer "Bugün Türkiye İspanya, Yunanistan ve Mısır ile büyük bir rekabet içinde. Türkiye, İspanya’ya nazaran tarihi ve kültürel özelliklerini ön plana çıkararak daha cazip hale gelebilir. Türkiye ön plana çıkmak istiyorsa, imajını daha yükseklere taşımak için gerekli yatırımları yapıp, özelliklerini ve avantajlarını ön plana çıkararak misafir memnuniyetini arttırmalıdır" dedi.

Diğer ülkelerin tanıtıma büyük yatırımlar yaptığını vurgulayan Tenzer, şöyle devam etti:

"Türkiye bu konuda geri planda kalmamalı. Acilen kendi önceliklerini tespit edip göstereceği çaba ile bunları ön plana çıkarmalı. Türkiye, Avrupa’ya yakınlığı ile Doğu Akdeniz destinasyonları karşısında büyük bir avantaja sahip. Bu avantajı kullanabilmek için turizmden sorumlu kişilerin birlik olması ve ortak hedefler belirlemesi gerekir. Biz tur operatörü olarak Türkiye’nin göstereceği çabaları desteklemeye hazırız. Bunun için Türkiye’nin net bir strateji belirlemesi gerekiyor."

Michael Tenzer, yöneltilen bir soru üzerine, Avrupa ve dünyada Türkiye denince sınırdaki karmaşaların geldiğini söyledi. Bunun Türkiye'nin turizmine önemli etkisinin bulunduğunu bulunduğu ifade eden Tenzer, çözümü halinde ise Türkiye'nin turizmde kısa sürede çok daha ön plana çıkabileceğini kaydetti.

Önümüzdeki turizm sezonunda Türkiye’yi ön plana çıkarma arzusunda olduklarını söyleyen Tenzer, "Önümüzdeki yıl için, Türkiye’nin batı bölgelerine sadece Almanya’dan 3 bin uçuşa ulaştık" dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da 2013'te Türkiye’ye yaklaşık 36 milyon turist geldiğini, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedeflediklerini, Thomas Cook'un da en çok turist getiren firma olduğunu belirtti. 

 Firmanın turizm kataloğunun tanıtımı için yurt dışından davet edilen 70 gazeteci daha sonra Efes Antik kenti, Şirince, Pamukkale, Afrodisyos ile Latmos Dağlarına düzenlenen tura katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber