Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Ekonomi 25 Şubat 2020 - 13:33 Yorum: 0

Türkiye ve Bosna-Hersek’ten ilaç sektöründe dev anlaşma

Mas İlaç Yatırım A.Ş ile Bosna-Hersek'li ilaç üreticisi Zada Pharmaceuticals iş birliğine gitti.

Türkiye ve Bosna-Hersek’ten ilaç sektöründe dev anlaşma

Mas İlaç Yatırım A.Ş ile Bosna-Hersek'li ilaç üreticisi Zada Pharmaceuticals iş birliğine gitti.

Spektral Holding iştiraklerinden ve dünyada en fazla patente sahip ilaç yatırım şirketlerinden Mas İlaç Yatırım A.Ş ile Bosna-Hersek'li ilaç üreticisi Zada Pharmaceuticals arasında uluslararası ilaç üretimi ve satışı konusunda anlaşma imzalandı. Anlaşma; bir anti-karsinojenik, iki antidiyabetik, bir antiviral, bir antienflamatuar ve bir de pro-somatropik formulasyon içeren patent portfolyosunun lisans sözleşmelerini kapsıyor. İki ülke arasındaki ilk biyosötik teknoloji transferi olan bu lisans devirleriyle 24 ilaç ruhsatı, iki ay içinde onaylanıp, ürünlerin ilk 10 adeti üç ay içinde önce Bosna-Hersek, sonra da Türkiye, Benelüks ülkeleri ve Batı Avrupa genelinde piyasaya sürülecek. İmzalanan protokol uyarınca iki taraf üretim ve pazarlama konusunda birlikte yürüyecek.

"Türkiye'nin milli ilaçlarını tüm dünyaya dağıtmak istiyoruz"

Konuyla ilgili açıklama yapan Mas İlaç Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Can Alkoçlar, "Özellikle öncelik verdiğimiz alanlar kanser ve şeker hastalıkları. İlk faz ilaçların raflarda yerini bulmasından sonra hedeflediğimiz diğer alanlar ise akut viral ve bakteriyel enfeksiyonlar olacak. Patentlenmiş buluşların ürün ve finansal gelire dönüşmesi önemli ve zaman isteyen bir konu. Bizler patentleşmeden, kurumsallaşmaya, finansmandan ürüne dönüşmeye kadar olan tüm aşamalarda mucitlerimize destek olmak istiyoruz. Türkiye'nin milli ilaçlarını tüm dünyaya dağıtmak istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin hemen her alanda binlerce üretici beyne sahip olduğunu, amaçlarının bu dev kaynağa yatırım yapıp tüm insanlığa hizmet etmek olduğunu vurgulayan Alkoçlar, bu zamana kadar kendini ifade edememiş ya da keşfedilmemiş insan kaynaklarına destek olmayı amaç edindiklerini kaydederek, bu kaynağın Türkiye'nin ve dünyanın geleceğini değiştirebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber