Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 26 Kasım 2020 - 16:53 Yorum: 0

Türkiye ve Katar arasında aile, kadın ve sosyal hizmetler alanlarında işbirliği

Türkiye ve Katar arasında Aile, Kadın ve Sosyal Hizmetler Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

Türkiye ve Katar arasında aile, kadın ve sosyal hizmetler alanlarında işbirliği

Türkiye ve Katar arasında Aile, Kadın ve Sosyal Hizmetler Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Altıncı Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Devleti Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani'nin başkanlıklarında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman bin Jassim Al Thani tarafından Aile, Kadın ve Sosyal Hizmetler Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

Bakan Selçuk, imzalanan mutabakat zaptıyla iki ülke arasında aileler, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engellilere yönelik yürütülen sosyal hizmetler konularındaki mevcut karşılıklı işbirliğinin hukuki temelinin oluşturulması ve bu işbirliğinin daha ileri düzeye taşınmasının hedeflendiğini belirtti. Mutabakat zaptının yürürlüğe girmesiyle birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Katar Devleti İdari Gelişim, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı arasında aileler, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engellilere yönelik yürütülen sosyal hizmetler konularındaki bilgi ve tecrübelerin karşılıklı olarak paylaşılacağını aktaran Bakan Selçuk, ortak toplantılar düzenlenmesiyle iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin daha da güçlenmesini beklediklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber