Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Çalıştayı Muğla'da yapılacak

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Akcan:

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Çalıştayı Muğla'da yapılacak

MUĞLA (AA) - Türkiye Yörük Türkmen Birliği Çalıştayı, Muğla Yörük Obaları Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde faaliyet gösteren dernek, federasyon ve konfederasyonların Bursa'da yeniden diriliş çalıştayında Türkiye Yörük Türkmen Birliği kurulması kararını aldığını hatırlattı.

Amaçlarının dünya Türklüğüne sahip çıkarak Türk kimliği ve kültürünün yaşatılması olduğunu belirten Akcan, "Yörük Türkmen Birliği, ülke bütünlüğünün tesis, dil birliğinin devamı, ideal birlikteliğin sağlanması amacında. Biz dünya Türklüğü ile kucaklaşarak dünya emperyalizminin mezalimi altındaki Doğu Türkistan, Ortadoğu, Balkan ve Kafkas Türkleri başta olmak üzere Türk kimliği ve kültürünün yaşatılması için çalışacağız" dedi.

Diriliş çalıştayının tamamlanıp birliğin tüzel kişilik kazanması nihai çalışmasının Muğla'da gerçekleşeceğine vurgu yapan Akcan, "7 ve 8 Mart'ta Muğla'daki kuruluş çalıştayına 81 ilden Türkmen başları katılacak. Muğla Yörük Obaları Derneği olarak bu çalıştaya ev sahipliği yapacağız. Türkiye Yörük Türkmen Birliği diriliş hareketinin tüzel kişilik kazanarak kuruluşunun gururunu hep birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

Akcan, çalıştayın Muğla Büyükşehir ve Menteşe Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşeceğini dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber