Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 12 Mayıs 2016 - 16:03 Yorum: 0

Türkiye’de Bir İlk

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde bir ilk gerçekleşiyor.

Türkiye’de Bir İlk

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde bir ilk gerçekleşiyor. Avrupa Birliği programları kapsamında ilk defa Türkiye'de Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) öğrenim gören 18 öğrenci, Avrupa ülkelerine gidecek.

Çeşitli kriterlere göre seçilen açıköğretim öğrencilerinin, 15'inin Bulgaristan'a, 3'ünün Macaristan'a, 2 ila 6 ay arasında değişen sürelerle gideceği belirtildi. Bu konuyla alakalı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Eskişehir Bürosu'nda "Avrupa Gençlik Fırsatları Bilgilendirme" toplantısı yapıldı. Toplantıya, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, ilgililer ve açıköğretim öğrencileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, açıköğretim sisteminin Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen çok başarılı bir sistem olduğuna dikkat çekti. "Bunun ben önemli bir başlangıç olduğunu düşünüyorum" diyen Prof. Dr. Gündoğan, şöyle devam etti:

"Bizim amacımız, sistemi her yıl iyileştirerek, daha da geliştirerek açıköğretim öğrencilerimize daha iyi hizmet vermek. Uluslararası İlişkiler Birimimiz ve Açıköğretim Fakültesi Dekanlığımızın işbirliği ile Avrupa Gönüllülük Hizmeti kapsamında açıköğretim sisteminde bulunan öğrencilerimizi belli sürelerle yurt dışına göndereceğiz. Bugün bunun lansmanını yapıyoruz. Tabi ki bu yoğun uğraşlar neticesinde elde edilmiş bir fırsat. Bu yıl için gidecek arkadaşlarımız belirlendi. Bu yıl ağırlıklı olarak Eskişehir'deki arkadaşlarımız belirlendi. Ancak önümüzdeki yıllardan itibaren farklı yerlerden daha fazla öğrencimizin yurtdışı fırsatlarından yararlanmaları için çabalarımız devam edecek. Bunun ben önemli bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Çünkü her şeyden önce dünyayı tanıma, yurt dışında bulunma ve özellikle tecrübe kazanma anlamında gidecek arkadaşlarımıza çok önemli katkılar sağlayacaktır."

Daha sonra Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Doç. Dr. Bilge Kağan Özdemir tarafından katılımcılara Avrupa Birliği programlarının içeriği hakkında detaylı bir sunum yapıldı. Ardından da Rektör Gündoğan ve beraberindekiler, toplantıya katılan öğrencilere katılım belgelerini takdim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber