Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Eğitim 24 Ağustos 2017 - 11:58 Yorum: 0

Türkiye’de en çok üyesi bulunan kütüphane Diyarbakır’da

Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 verilerine göre 18 bin 174 üyesiyle Türkiye'de en çok üyesi bulunan kütüphane...

Türkiye’de en çok üyesi bulunan kütüphane Diyarbakır’da

Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 verilerine göre 18 bin 174 üyesiyle Türkiye'de en çok üyesi bulunan kütüphane oldu. İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Nurettin Karahan, bu başarının insanların okuma ve eğitim alma isteğinden geldiğini ifade etti.

TÜİK 2016 verilerine göre, Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi, kayıtlı üye sayısında Türkiye'de birinci sırada yer aldı. Diyarbakır ise, kent genelinde faal olarak hizmet veren 8 kütüphanede kayıtlı 308 bin 959 üyesiyle İzmir'den sonra ikinci sırada bulunuyor. İl Halk Kütüphanesi Kitap Kataloğu ve İl Müdür Vekili Nurettin Karahan, bu başarının insanların okuma ve eğitim alma isteğinden geldiğini ifade etti. Kent genelinde 17 kütüphanenin bulunduğunu ancak bunlardan 8'inin faal olarak hizmet verdiğini anlatan Karahan, "TÜİK 2016 verilerine bakıldığı zaman 17 kütüphane ile verilen mesai saatlerini oranladığımız zaman Türkiye'de birinci sırada olduğunu görüyoruz. Üye sayısı 18 bin 174 üye ile Türkiye'de yine birinci sırada bulunmakta. Kentimizde 17 kütüphane bulunmakta ama bunların sadece 8 tanesi faal olarak hizmet vermektedir. Diğer kütüphanelerimiz de yer yokluğundan veya personel yokluğundan kapalı durumda. Kayıtlı üye sayısıyla Diyarbakır 308 bin 959 kişiyle de Türkiye'de ikinci sırada. Birinci sırada olan İzmir'de 38 kütüphane olmasına rağmen Diyarbakır ilimiz kayıtlı üye sayısı bakımından Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor. Faal kütüphane sayısına bakıldığı zaman yine Diyarbakır birinci sırada olur. Bu başarı gerçekten insanlar burada okumaya açlar. Gerçekten insanlar okumak istiyorlar, eğitim almak istiyorlar. Bundan dolayı biz de elimizden geldiğinde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

"İnsanların okuması için çaba göstereceğiz"

Okumaya teşvik etmek için Kütüphane Haftası başta olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Karahan, "Kütüphane Haftası'nda çok daha fazla etkinliklerimiz olur. Her Çarşamba günü okuma etkinliği yapılır. Bu yıl içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber Anıtpark'ta bir okuma etkinliği düzenledik. Kütüphanemizde RFID kütüphane otomasyon sistemi var. Okuyucularımız kitaplarını getirip otomatik bir şekilde bankoya koyup ödünç-iade kitabı alıp verebiliyorlar. Daha iyi hizmet verebilmemiz için personel eksikliğimiz bulunmakta. Personel sayımız artarsa daha iyi bir hizmet vereceğimize inanıyoruz. Var olan arkadaşlarımızla birlikte insanlara daha iyi hizmet verebilmek için elimizden geldiğince insanların okuması için çaba göstereceğiz, hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye’de en çok üyesi bulunan kütüphane Diyarbakır’da

Türkiye’de en çok üyesi bulunan kütüphane Diyarbakır’da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber