Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Mayıs 2016 - 20:38 Yorum: 0

Türkiye’de İlk Defa Kırkım Şampiyonası Düzenlenecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk defa 28-29 Mayıs tarihlerinde Kırkım Şampiyonası yapılacak.

Türkiye’de İlk Defa Kırkım Şampiyonası Düzenlenecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk defa 28-29 Mayıs tarihlerinde Kırkım Şampiyonası yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Beypazarı Karagöl Mesire Alanı'nda 28-29 Mayıs tarihlerinde Kırkım Şampiyonası düzenlenecek. Şampiyona için bugüne kadar 112 yarışmacı başvururken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı Tarım ve Hayvancılık Destek Şube Müdürlüğü tarafından Gölbaşı Oğulbey Mahallesi Köy Konağı'nda şampiyonaya ilişkin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Daire Başkanı Özgür Güven'in ev sahipliğini yaptığı toplantıya Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç da katıldı.

"DESTEKLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, arıcılıktan hayvancılığa, sebze fidesinden meyve fidanı desteğine kadar birçok alanda çalışma yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, Ankara ilçelerinin tarım, hayvancılık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'in talimatıyla kuruldu. Bu bağlamda biz de 2 senedir projeler üretiyoruz. Arıcılık, küçükbaş hayvancılık, tarımsal destekler, meyve fidanları, sebze fideleri gibi değişik konularda desteklerimiz devam ediyor."

Güven, çalışmalarıyla Türkiye'de diğer il ve ilçelere örnek belediye olduklarını kaydederek, "Kırsal alanda da bazı ilklerimiz var. Kırkım Şampiyonası bunlardan sadece bir tanesi" ifadesini kullandı.

"PROJELERİN TEMELİNDE ANKARA TİFTİK KEÇİSİ VAR"

Ankara ikliminin küçükbaş hayvancılığa daha uygun olduğunu, dolayısıyla küçükbaş hayvancılığın ekonomik açıdan daha önem taşıdığını belirten Güven, "Projelerimizin temelinde Ankara tiftik keçisi var. Bizim için tiftiğin değerlendirilmesi de önemli bir konu. Bu konuda geçen yıl başlattığımız projeyle Türkiye'de ilk kez kırkım makinesi dağıttık. Makineli kırkımın makaslı kırkıma göre en büyük farkı, üründe standart sağlaması. Ürün makineyle kırkıldığı zaman ticari değeri artıyor. Geçen yıl makineleri verirken, eğitimlerin olmadığının da farkına vardık. Halk eğitim merkezleriyle protokol yaptık ve eğitim projesini başlattık. Eğitim alan vatandaşlar, bizim dağıttığımız makinelerle kırkım yapmaya başladı" diye konuştu.

"DERECEYE GİRENLER İLE YURT DIŞINDAKİ YARIŞMALARA KATILMAYI PLANLIYORUZ"

Kırkımcıları hem teşvik etmek hem de dünya çapında ses getirmesini sağlamak için Kırkım Şampiyonası düzenleme kararı aldıklarını bildiren Güven, şunları kaydetti:

"Şampiyonanın ilki ulusal düzeyde yapılacak ve bundan sonraki yarışmalar uluslararası boyuta geçecek. Dereceye giren yarışmacılarımızla yurt dışındaki yarışmalara katılmayı planlıyoruz. Bu zamana kadar 112 yarışmacı başvurdu, bu sayının 150'ye ulaşmasını hedefliyoruz. Türkiye'nin her bölgesinden 20, 25 ilden yarışmacımız başvurdu. 2 gün sürecek yarışmada ilk gün elemeler olacak, ikinci gün de finale kalan 20 kişi yarışacak. Dereceye giren ilk 3 yarışmacıya kırkım makinesi hediye edilecek."

Güven, program sonrası basın mensuplarıyla birlikte kırkım yapan bir işletmeyi ziyaret etti. Kırkım Şampiyonası'na katılmak isteyen yarışmacılar, www.ulusalkirkim.com adresinden başvuruda bulunabiliyor.

Türkiye’de İlk Defa Kırkım Şampiyonası Düzenlenecek

Türkiye’de İlk Defa Kırkım Şampiyonası Düzenlenecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber