Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 07 Eylül 2016 - 13:03 Yorum: 0

Türkiye’de ilk kez mısır ve ayçiçeği beraber ekildi

İzmir'in Torbalı ilçesinde üretim yapan bir firma, bu yıl Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek mısır ve ay çekirdeğini beraber ekip hasat yaptı.

Türkiye’de ilk kez mısır ve ayçiçeği beraber ekildi

İzmir'in Torbalı ilçesinde üretim yapan bir firma, bu yıl Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek mısır ve ay çekirdeğini beraber ekip hasat yaptı. Yem olarak piyasaya sürülecek olan bu silaj, yem maliyetlerini üçte bir oranda düşürdü.

Gerek et fiyatlarının yüksekliği, gerekse süt fiyatlarındaki dengesizlik hem tüketicileri, hem de üreticileri sıkıntıya sokarken, üreticiler özellikle yem maliyetleri nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Torbalı'da faaliyet gösteren bir firmada, mısır ve ayçiçeğini beraber yetiştirerek tarladan hasat edilebilen ürünlerde yem oluşturdu. Maliyetlerini en aza indiren firma bu şekilde fabrikasyon yemlere nazaran daha kaliteli ürünler yetiştirdi. Yem ve işçilik maliyetini en aza indiren bu sistem sayesinde üreticilerin üçte bir oranda maliyeti düşürmeyi başarabildiği kaydedildi.

Üreticilerde ekim yapacak

Torbalılı üretici Sait Akyüz, yem maliyetlerinin ülkedeki et ve süt fiyatlarını etkilediğini ifade ederek bu yola başvurduklarını söyledi. Akyüz, mısır ve ay çekirdeğini beraber ektiklerini ve hasat yaptıklarını ifade ederek, amaçlarının yem maliyetlerini en aza çekmek olduğunu vurguladı. Firma sahibi Sait Akyüz ise şöyle konuştu:

"Bu yıl bir sıra ay çekirdeği bir sıra da mısır ektik. Hasatla birlikte yemlerimiz daha tarladayken rasyonlanmış oluyor. Bu şekilde üreticiye gönderildiği için üretici sadece gelen ürünü hayvanlarının önüne döküyor. Herhangi bir işçilik yapmaya gerek kalmıyor. İşçiliğin azalması ile hayvancılığımızın bir diğer büyük sorunu olan eleman eksikliği de büyük oranda çözülmüş oluyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber